Η βασίλισσα Μαργαρίτα μοιράστηκε ένα συγκινητικό μήνυμα με προσωπική χροιά στα social media της βασιλικής οικογένειας της Δανίας. Η μονάρχης που στις αρχές του έτους αποφάσισενα αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους σε τέσσερα από τα εγγόνια της, μια απόφαση που αποτέλεσε έκπληξη για αρκετούς, στο νέο της μήνυμα αναφέρθηκε στις τραγικές απώλειες του φονικού σεισμού στην Τουρκία και στη Συρία.

«Έχω επηρεαστεί βαθιά από την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός με επίκεντρο την Τουρκία και έφερε τόσο πόνο στην Τουρκία και στη Συρία. Εκφράζω από καρδιάς τα συλλυπητήρια μου σε όσους πενθούν και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν», ανέφερε στο μήνυμά της το οποίο υπέγραψε η 82χρονη μονάρχης.

Από την 1η Ιανουαρίου, μετά από απόφαση της γιαγιάς τους, ο 19χρονος πρίγκιπας Νικολάι, ο 20χρονος πρίγκιπας Φέλιξ, ο 13χρονος πρίγκιπας Ερρίκος και η 11χρονη πριγκίπισσα Αθηνά δεν έχουν τους βασιλικούς τους τίτλους. Ωστόσο παρά τη δραστική αλλαγή, η βασίλισσα Μαργαρίτα επιβεβαίωσε ότι και τα τέσσερα εγγόνια της θα διατηρήσουν τις θέσεις τους με τη σειρά της διαδοχής.

Μετά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει με την απόφασή της αυτή, ακόμη και του γιου της, πρίγκιπα Ιωακείμ, η βασίλισσα Μαργαρίτα είχε αναφερθεί εκτενώς στους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την κίνηση, με μία ακόμη ανακοίνωση. «Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις τις τελευταίες ημέρες στην απόφασή μου για μελλοντική χρήση τίτλων για τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ. Φυσικά, με επηρεάζει. Η απόφασή μου ήταν κάτι που σκεφτόμουν καιρό. Με τα 50 χρόνια μου στον θρόνο, είναι φυσικό να κοιτάζω πίσω και να κοιτάζω μπροστά», είχε αναφέρει αρχικά.

«Είναι καθήκον και επιθυμία μου ως Βασίλισσα να διασφαλίσω ότι η Μοναρχία θα διαμορφώνεται για πάντα σε συμφωνία με τον χρόνο. Μερικές φορές απαιτεί δύσκολες αποφάσεις και η εύρεση της κατάλληλης στιγμής θα είναι πάντα δύσκολη. Το να έχεις βασιλικό τίτλο συνεπάγεται μια σειρά από υποχρεώσεις και καθήκοντα, τα οποία θα περιορίσουν στο μέλλον σε λιγότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας», πρόσθεσε η βασίλισσα Μαργαρίτα.

«Αυτή την προσαρμογή, την οποία βλέπω ως απαραίτητη διαβεβαίωση για το μέλλον της μοναρχίας, θέλω να την κάνω στην εποχή μου. Έχω πάρει την απόφασή μου ως βασίλισσα, μητέρα και γιαγιά, αλλά ως μητέρα και γιαγιά έχω υποτιμήσει πώς νιώθουν ο μικρότερος γιος μου και η οικογένειά του», είχε υπογραμμίσει η μονάρχης.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα είχε καταλήξει λέγοντας: «Αυτό κάνει μεγάλη εντύπωση και λυπάμαι γι’ αυτό. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι τα παιδιά μου, τα πεθερικά και τα εγγόνια μου είναι η μεγάλη μου χαρά και περηφάνια. Ελπίζω τώρα ως οικογένεια να βρούμε γαλήνη για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ