Λάκης Γαβαλάς: «Θα μιλήσουμε για οποιουδήποτε είδους τσάντες. Τσάντα για ψωμί, για εργαλεία, για το δικαστήριο, για να πάμε σε ένα λουσάτο πάρτι, για να έχουμε μέσα τη θερμοφόρα»

Με ένα λευκό μονοχρωματικό look και μια τρόλεϊ τσάντα, ο γνωστός σχεδιαστής μας καλωσορίζει στο δεύτερο βίντεο της σειράς του στο Youtube, με τίτλο «#Asemetora», λέγοντάς μας: «Δεν έρχομαι από τη λαϊκή. Πώς θα πάμε ταξίδι χωρίς ένα τρόλεϊ;».

Λάκης Γαβαλάς: «Θα μιλήσουμε για οποιουδήποτε είδους τσάντες. Τσάντα για ψωμί, για εργαλεία, για το δικαστήριο, για να πάμε σε ένα λουσάτο πάρτι, για να έχουμε μέσα τη θερμοφόρα»

Με πολύ χιούμορ και καυστική διάθεση, ο Λάκης Γαβαλάς, μας ενημερώνει εξαρχής: «Ποια είναι η χρήση της τσάντας; Έλα μου ντε. Θα μιλήσουμε για οποιουδήποτε είδους τσάντες. Τσάντα για ψωμί, για εργαλεία, για το δικαστήριο, για να πάμε σε ένα λουσάτο πάρτι, για να έχουμε μέσα τη θερμοφόρα. Καλωσήρθατε στον κόσμο της τσάντας».

Η απαρχή της σχέσης του Λάκη με τις τσάντες και η Hermes

Ο ίδιος έκανε μια αναδρομή στην προσωπική του ιστορία με τις τσάντες: «Οι γονείς μου δυσανασχέτησαν μαζί μου επειδή ήμουν καλλιτέχνης. Βρήκα, λοιπόν, μια αγγελία να καθαρίζω σχολικές τσάντες στην Πλάκα και έτσι άρχισε η μανία μου. Θέλανε 5 και τους πούλαγα 15».

Χρόνια μετά, ο Λάκης Γαβαλάς θα κατέληγε να σχεδιάζει τσάντες για τους πιο luxurious οίκους της αγοράς. «Είμαι ιππέας λόγω της ανιψιάς μου. Οι καλύτερες σέλες ήταν του Pessoa και μετά η Hermes. Πήγα, λοιπόν, στην Hermes και αγόρασα τα ηνία, τις κουβέρτες και τα λοιπά. Είχα διαβάσει την ιστορία της Γκρέις Κέλι και της Τζέιν Μπίρκιν και λέω δημιουργικός δημιουργικός γιατί δεν κάνω κάτι με αυτές τις τσάντες.

Ο Λάκης Γαβαλάς, ο Ντουμά, η Μπίρκιν και η Κέλι

Έτσι πήγα στον Ντουμά και του είπα: «Έχετε μια Κέλι που έγινε κάποια χρόνια πριν, αλλά σήμερα πρέπει να αλλάξει γιατί η γυναίκα είναι αυτόνομη. Πρέπει να έχει τσέπες και να μην πέφτει στο στήθος της. Πρέπει να έχει τσέπες για πούδρα, κινητό, περιοδικό».

Φυσικά και μου είπαν να πάω σε ψυχίατρο κι εγώ τους απάντησα: «Εσείς θα περάσετε από μένα που είμαι ψυχολόγος». Ο Ντουμά είχε πάρκινσον και όταν μιλούσαμε του έφευγε. Έτσι προέκυψε η Κέλι Λάκης με δυο τσέπες μπροστά και μια πίσω. Μετά η Μπίρκιν και μετά η Κέλι βουαγιάζ το 1998 με καμβά και δέρμα».

Η κόντρα του με τον Καρλ Λάγκερφλεντ και η πιο iconic τσάντα όλων των εποχών

Ο Λάκης Γαβαλάς, δεν θα μπορούσε, βέβαια να μην μας πει και τη γνώμη του για την καλύτερη τσάντα όλων των εποχών: «Η πιο iconic τσάντα όλων των εποχών είναι της Chanel. Έχω κάνει γι’ αυτούς μια τέτοια που έχω περάσει καουτσούκ μέσα από το δέρμα κι είχα τρελάνει τον Καρλ αλλά μετά κατάλαβε ότι το καουτσούκ σκαλώνει τη τσάντα στον ώμο. Και φυσικά η Κέλι Λάκης».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ