Εθνικό πένθος κηρύχθηκε από σήμερα 1η έως την 3η Μαρτίου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 38 νεκρούς. Η φονική σύγκρουση των τρένων στην περιοχή Ευαγγελισμός της Λάρισας έγινε 23:15 το βράδυ της Τρίτης. Η επιβατική αμαξοστοιχία 62 συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο 63503 και επικράτησε το απόλυτο χάος.

Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οφείλεται σε λάθος χειρισμό Σταθμάρχη Λάρισας ο οποίος συνελήφθη. Στο τμήμα «Λάρισα – Ευαγγελισμός», ο Σταθμάρχης κατηύθυνε το επιβατικό τρένο στη γραμμή καθόδου κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ίδια γραμμή με το εμπορευματικό.  Σημειώνεται ότι σε όλο το μήκος της η σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη είναι διπλή.

Ο υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών στον τόπο της τραγωδίας

Ο υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών, Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και μίλησε με δάκρυα στα μάτια για την έρευνα που διεξάγεται για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης. «Είναι πρώιμο και θα σας έλεγα ότι βεβηλώνουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν. Επομένως θα ήθελα να δείξουμε όλοι ψυχραιμία και να μείνουμε σε αυτό που σας είπα. Ότι θα κάνουμε τα πάντα να διερευνήσουμε τα αίτια και να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ