Την εμπειρία της με τον θηλασμό περιέγραψε η Κωνσταντίνα Ευριπίδου!

Η παρουσιάστρια ανέβασε ένα άρθρο στον προσωπικό blog που διατηρεί στο διαδίκτυο και μοιράστηκε σκέψεις, συναισθήματα, αλλά και απόψεις σχετικά με τον εν λόγω θέμα. Η ίδια εκμυστηρεύτηκε πως αρκετές ήταν οι φορές που σκέφτηκε να διακόψει στον θηλασμό στον μικρό Νικόλα και να του δώσει μπιμπερό, αλλά δεν το έκανε λόγω της στήριξης του συζύγου της, Νεκτάριου Αλεξάνδρου.

Όπως έγραψε μεταξύ άλλων, δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε!

“Πολλές στιγμές σκέφτηκα να δώσω μπιπερό, αλλά δεν το έκανα… (ευχαριστώ Νεκ μου) Θήλασα την πρώτη φορά 7 μήνες με αποκλειστικό θηλασμό και τώρα 3 αποκλειστικά και εύχομαι λίγο ακόμα..Το πιο ενοχλητικό απ´ολα σε αυτό το ταξίδι του θηλασμού είναι η ερώτηση, «μήπως δεν χόρτασε το μωρό και κλαίει»; Η απάντηση είναι ΟΧΙ το μωρό χόρτασε και ξέρω ποτε πεινά και ποτε απλά κλαίει! Ενώ εσύ είσαι με το στήθος έξω όλη μέρα και όλη νύχτα κάποιος πάντα θα προσγειωθεί μπροστά σου και θα σου πει μήπως δεν χόρτασε το μωρό;  Είναι πολλές μέρες και νύχτες που πιέστηκα και εγώ με τον θηλασμό, που είχα πληγές, που είχα πόνο, που είχα λιγότερο γάλα, που δεν έκλεινα μάτι, ενώ θα μπορούσα να δώσω ένα μπίπερό να είμαι σίγουρη ότι έφαγε το μωρό μου και να κοιμηθώ”

Μάλιστα, δεν δίστασε να μοιραστεί “μυστικά” και tips που βοήθησαν και την ίδια σ’ αυτή την διαδικασία.

“Tip 1o. Στο θηλασμό με το πρώτο μου μωρό αλλά και τώρα ο Νικ θηλάζει κάθε δύο ώρες, ένα στήθος κάθε φορά και του είναι αρκετό. Έτσι το app αυτό, με βοηθάει να θυμάμαι ποιο ήταν το τελευταίο στήθος που έδωσα. Είμαι σίγουρη θα σας βοηθήσει.

Tip 2o. Μέτα το μπάνιο (που γίνεται στις 19.00) τα βραδινά γεύματα του δίνω και από τα δύο στήθη για να κοιμάται περισσότερο και αυτός και εγώ. Πετυχαίνει….

Tip 3ο. Αν ο μπαμπάς είναι πρωινός τύπος καλό είναι μετά το πρωινό γεύμα να τον παίρνει από το δωμάτιο για να κοιμάστε άλλο ένα δίωρο αν έχετε την ευχέρεια. Θα είστε όλη μέρα πιο ήρεμες και με περισσότερη ενέργεια”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ