Για την Κωνσταντίνα Ευριπίδου η αγάπη είναι κινητήριος δύναμη και δεν έχει κανένα απολύτως όριο αυτό το “μαγικό” συναίσθημα, όταν αφορά τα παιδιά της.

Αυτή είναι άλλωστε η πιο σημαντική πτυχή αγάπης για εκείνη. Κι όσο την παρακολουθώ να φωτογραφίζεται μαζί τους, τόσο πιο πολύ σιγουρεύομαι ότι ο Νικόλας και η Αριάδνη είναι ολόκληρος ο κόσμος της.Οι δύο μεγάλες της αγάπες” όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια, στην συνέντευξη.

Όταν της ζήτησα να φωτογραφηθεί και να μιλήσει για τα παιδιά της, ακολούθησε μια παύση. “Δεν το έχω κάνει ποτέ με τους δυο… θα είναι δύσκολο” μου λέει. Ήμουνα σίγουρη όμως, ότι για το HELLO!, το οποίο είναι πλέον κομμάτι της δημιουργικής καθημερινότητας τής, θα το έκανε. “Ωραία”, της λέω “αυτή θα είναι η πρώτη φόρα”.

Για σένα τι σημαίνει αγάπη;

Αρχικά, η αγάπη έχει πάρα πολλές μορφές….Αγάπη μπορεί να γεννηθεί από το οτιδήποτε μπορεί να μεγαλώσει με το οτιδήποτε. Θεωρώ ότι είναι το πιο πολύτιμο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος. Η αγάπη σε γεμίζει. Είναι κινητήριος δύναμη.

Ποια πτυχή της αγάπης θεωρείς ότι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην δική σου ζωή;

Της οικογένειας. Είναι η πρώτη μορφή αγάπης που νιώθεις με το που έρχεσαι στον κόσμο και νομίζω και η τελευταία πριν φύγεις από αυτή τη ζωή.  Είναι μια μορφή αγάπης που ξεκινά από την μάνα από την στιγμή που είμαστε στην κοιλιά της.

Όταν έγινες εσύ μαμά και κράτησες για πρώτη φορά την Αριάδνη στα χέρια σου, τι ένιωσες;

Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια εκείνο το συναίσθημα…

Ήταν ένα άλλο είδος αγάπης;

Ήταν μια αγάπη που γεννήθηκε εκείνη την στιγμή. Δεν είναι το ίδιο συναίσθημα που νιώθεις όταν έχεις το μωρό στην κοιλιά σου, είναι πολύ πιο μεγάλο. Αυτήν την αγάπη την νιώθεις με το που κρατήσεις το μωρό σου, στα χέρια σου, όταν το αγκαλιάσεις.

Όταν ήρθε ο Νικόλας πως εξελίχθηκε εκείνη η αγάπη;

Η αγάπη πολλαπλασιάστηκε. Ξέρεις, το κάθε μωρό είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος, έτσι και η σχέση που αναπτύσσεις με το κάθε ένα είναι διαφορετική, ξεχωριστή και ολοκληρωμένη. Νιώθω σαν να έχω…δυο τεράστιες αγάπες στην ζωή μου.

Αυτή την περιγραφή θα έδινες δηλαδή στην σχέση σου, με την Αριάδνη και τον Νικόλα;

Ναι! Έχω δυο ολοκληρωμένες, τεράστιες αγάπες. Αυτό.

Έχει τελικά όρια η αγάπη της μάνας προς τα παιδιά της;

Όχι! Αυτή η αγάπη δεν έχει κανένα όριο για αυτό θεωρώ ότι καμιά μαμά δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς με λόγια, αυτό που νιώθει για τα παιδιά της. Δεν έχει τέρμα αυτή η αγάπη.

Θέλω τα παιδιά μου να μάθουν να δίνουν όση αγάπη έχουν μέσα στην ψυχή τους, χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα

Άρα η αγάπη προς την “Κωνσταντίνα” μένει λίγο πίσω;

Φυσικά, και η αγάπη προς τον εαυτό σου μπαίνει λίγο σε δεύτερη μοίρα, αλλά γεννιούνται κάποιες δυνάμεις και συναισθήματα την στιγμή που γίνεσαι μητέρα που δεν τα είχες ξανανιώσει στην ζωή σου.

Άρα την στιγμή που έγινες μαμά άλλαξε και η αντίληψη που είχες μέχρι εκείνη την στιγμή για την αγάπη

Ναι! Μέχρι εκείνη την στιγμή νόμιζα ότι αγαπούσα τους φίλους μου, τους γονείς μου, τον σύντροφο, τον εαυτό μου στο μάξιμουμ που μπορούσα, όταν έγινα μαμά κατάλαβα ότι τελικά μπορώ να αγαπήσω ακόμη πιο πολύ, ακόμη πιο έντονα. Στα παιδιά σου αγαπάς τα πάντα, γιατί πολύ απλά είσαι η μαμά τους.

Όταν αποφασίσατε να χωρίσετε με τον Νεκτάριο, ένιωσες ότι η αγάπη που δίνεις στα παιδιά σου, έπρεπε να διπλασιαστεί επειδή ο πατέρας τους, λείπει από την καθημερινότητα τους;

Αυτό ακριβώς! Έτσι ένιωσα, ένιωσα ότι έχω την ευθύνη στην καθημερινότητα τους, να τους προσφέρω την αγάπη της μαμάς αλλά και του μπαμπά.

Αυτή η αγάπη που νιώθεις εσύ προς τα παιδιά σου αλλά και η αγάπη που λαμβάνεις από αυτά, τι αντίκτυπο έχει σε σένα;

Με θωρακίζει αυτή η αγάπη, με κάνει πιο δυνατή όμως μου δημιουργεί ένα τεράστιο άγχος γιατί πρέπει να είμαι πάντα δυνατή ώστε να προσφέρω, όσα πρέπει σε αυτά τα παιδιά. Δεν θέλω να έχω στιγμές αδυναμίας γιατί εγώ είμαι κύρια υπεύθυνη για αυτά.

Ένα “μαμά σ΄άγαπώ” αρκεί, για να αναγεννηθεί ξανά όλη η δύναμη σου.

Είναι εφικτό όμως να μην έχεις στιγμές αδυναμίας;

Όχι…Έχω αλλά προσπαθώ να είμαι μόνη μου σε τέτοιες στιγμές.

Σε έχουν δει ποτέ να κλαις, η Αράδνη και ο Νικόλας;

Ναι, με είδαν και ένιωθα τύψεις μετά.

Γιατί;

Γιατί πρέπει να είμαι η δυνατή και να τους προσφέρω την συναισθηματική ασφάλεια και ηρεμία που χρειάζονται.

Όταν υπάρχουν αυτές οι στιγμές αδυναμίας, πως επανέρχεσαι;

Χρειάζεσαι ένα τόσο δα ερέθισμα για να μαζέψεις ξάνα τις αντοχές σου. Ένα “μαμά σ΄άγαπώ” αρκεί, για να αναγεννηθεί ξανά όλη η δύναμη σου.

Στην καθημερινότητα, ποια ώρα της ημέρας είναι εκείνη που αγάπας περισσότερο μαζί τους;

Νομίζω το πρωί…Την στιγμή που έρχονται με μια τεράστια αγκαλιά για να σου πουν “καλημέρα”. Είναι μια όμορφη στιγμή που απολαμβάνω. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι κάθε πρωινό το ίδιο. Προσπαθώ όμως, τα πρωινά μας να τα περνούμε όσο πιο ήρεμα γίνεται.

Εσύ, τι θα θελες να τους μάθεις για την αγάπη;

Αν ένα πράγμα θέλω σίγουρα να μάθουν τα παιδιά μου για την αγάπη, είναι να την δίνουν απλόχερα. Να δίνουν όση αγάπη έχουν μέσα στην ψυχή τους, χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα. Η αγάπη πρέπει να είναι ανιδιοτελής.

Δεν είναι πιο εύκολο να πληγωθούν όμως έτσι;

Όσο και να το θέλω ξέρω ότι δεν μπορώ να τους προστατεύσω από τα πάντα. Το να πληγωθούν, είναι κι αυτό ένα κομμάτι της ζωής. Οπότε θεώρω χειρότερο το να μην δίνουν αγάπη ή να “μετρούν” την αγάπη. Διότι, αυτό θα τους στερήσει πολλές στιγμές ευτυχίας. Η αγάπη δεν πρέπει να εξαρτάται από ανταλλάγματα. Έτσι, μεγάλωσα εγώ και αυτό θέλω να το μεταφέρω και στα παιδιά μου.

Σχέδια για την φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Δεν θέλω να κάνω σχέδια. Μ’ αρέσουν τα αυθόρμητα.

Αριάδνη

Αριάδνη μου, πόσο πολύ αγάπας την μαμά σου;

Πάρα πολύ!

Θέλω να μου πεις πως δείχνεις στην μαμά όταν την αγαπάς;

Αν τύχει και ξυπνήσω πιο νωρίς από εκείνη, της φτιάχνω πρωινό και της λέω “Σ’αγαπώ”.

Η μαμά πως σου δείχνει την αγάπη της;

Με φροντίζει κάθε μέρα.

Θα γίνεις μοντέλο σαν την μαμά όταν μεγαλώσεις;

Όχι θέλω να γίνω διακοσμήτρια σπιτιών.

Credits: 
Φωτογραφίες: Χάρης Ευαγόρου

Creative Direction: Κωνσταντίνα Ευριπίδου
Make-up: Έλενα Θεοδώρου /21:21
Hair: Κωνσταντίνος Κονναρής
-Artemiou Hair Designs
Styling: Ελεωνόρα Χριστοδούλου
Λουλούδια: Minimal Flower
Setting: Party Guide 

Sponsored by Galaxy

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ