Νέες περιπέτειες φαίνεται να αντιμετωπίζει η Kim Kardashian, αφού καλείται να πληρώσει ποσό εκατομμυρίων για παραπλανητική διαφήμιση που έκανε στα social media της!

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ αποφάσισε ότι θα χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο 1,26 εκατομμύριων δολάριων έπειτα από την ποινή που της επιβλήθηκε. Η γνωστή τηλεπερσόνα κατηγορείται ότι δεν αποκάλυψε ότι πληρώθηκε για να προωθήσει κρυπτονόμισμα, παραβιάζοντας έτσι τον νόμο.

«Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», δήλωσε ο Γκάρι Γκένσλερ, πρόεδρος της SEC, σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SEC, οι διασημότητες πρέπει να δηλώνουν πότε και πόσο αμείβονται για την προώθηση κρυπτονομισμάτων. Η διάσημη τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας είχε αποκρύψει ότι είχε πληρωθεί με 250.000 δολάρια για να δημοσιεύσει μια ανάρτηση σχετικά με κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο. Μάλιστα, στην ανάρτησή της έδωσε έναν σύνδεσμο που οδηγούσε τους ακολούθούς της στον ιστότοπο της εταιρείας, χωρίς να κάνει σαφές ότι πρόκειται για διαφήμιση. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Καρντάσιαν είχε παραβιάσει τη διάταξη κατά της διαφήμισης των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών. 

Τελικά, οι δυο πλευρές ήρθαν σε διακανονισμό ύψους 1,26 εκατ. δολαρίων και, σύμφωνα με δικηγόρο της Καρντάσιαν στην Daily Mail, «η Κιμ είναι ευχαριστημένη που λύθηκε έτσι το ζήτημα…» και συμφώνησε να συνεργαστεί στην έρευνα της Επιτροπής. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να μην προωθήσει κρυπτονομίσματα για τρία χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ