Σε λιγότερο από τρεις μήνες, ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, επίσης θα στεφθεί στο πλευρό του. Η ιστορική τελετή θα λάβει χώρα στο Αββαείο του Westminster στις 6 Μαΐου και θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις. «Η στέψη της Αυτού Μεγαλειότητας και της Καμίλα θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Westminster το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury. Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, η τελετή θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και τις βλέψεις του για το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες της σε μακροχρόνιες παραδόσεις», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του παλατιού.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιο στέμμα θα φορέσει η Καμίλα, 75 ετών, στη τελετή, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ θα φορέσει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου όταν ανακηρυχθεί επίσημα βασιλιάς κατά τη στέψη του.

Το συγκεκριμένο στέμμα κατασκευάστηκε το 1661 και κάποτε ανήκε στον Εδουάρδο τον Ομολογητή. Κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από χρυσό, είναι εξαιρετικά βαρύ. Είναι διακοσμημένο με 2.868 διαμάντια, 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια, 4 ρουμπίνια και 269 μαργαριτάρια. Όσο για την αξία του, αυτή εκτιμάται από 3 έως 5 εκατομμύρια λίρες.

Είναι πολύ πιθανό η Καμίλα να λάβει νέο τίτλο μετά τη στέψη της. Μέχρι τώρα είναι η βασιλική σύζυγος. Ο τίτλος της βασίλισσας δίνεται σε γυναίκες μονάρχες που βρίσκονται στη σειρά διαδοχής. Άλλωστε, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ είχε ζητήσει η Καμίλα να ονομαστεί Consort. Είναι όμως πολύ πιθανό μετά τη στέψη της, η Καμίλα να ονομαστεί βασίλισσα και το «σύζυγος» να φύγει εντελώς από τον τίτλο της. Το ίδιο συνέβη και στη μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ. Έγινε βασίλισσα όταν ο Γεώργιος ΣΤ’ στέφθηκε το 1937 και βασιλομήτωρ όταν η κόρη της, Ελισάβετ έγινε βασίλισσα το 1952, μετά το θάνατο του Γεωργίου ΣΤ’.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ