Ο Ζελένσκι είναι ο Προέδρος της Ουκρανίας, ο οποίος δεν μοιάζει με κανέναν που ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Η σχέση του με την πολιτική περιοριζόταν στον ρόλο ενός αρχηγού κράτους που έπαιζε σε μία δημοφιλή τηλεοπτική σειρά – το σίριαλ «Υπηρέτης του λαού», εφόσον ο Ζελένσκι είναι ένας από τους καλύτερους κωμικούς ηθοποιούς της χώρας.

Το 73% που συγκέντρωσε στις εκλογές όταν έγινε Πρόεδρος, ήταν ένα ποσοστό ρεκόρ για τη χώρα και μια νέα σελίδα στην πολιτική ζωή της χώρας άρχιζε να γραφόταν.

Ο ηθοποιός δραστηριοποιείται στην Ουκρανία με τηλεοπτικές παραγωγές αλλά και με μια εταιρεία παραγωγής που είχε άμεση σχέση με την εκλογή του.

Το Kvartal 95 Studio είναι μια εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και δημοσίων σχέσεων, που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία από το 2003. Η εταιρεία παράγει ακουστικό και οπτικό περιεχόμενο στα ρωσικά και ουκρανικά, ενώ διοργανώνει συναυλίες.

Το 2003, η Κβαρτάλ 95, η εταιρεία παραγωγής, άρχισε να παράγει εκπομπές για το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι 1+1, και το 2005 η ομάδα μετακόμισε στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Inter.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε διάφορες εταιρείες και μετοχές κάποιες από τις οποίες με έδρα την Κύπρο. Ο Zelensky ήταν ο απόλυτος δικαιούχος των Kinokvartal LLC, Studio Kvartal-95 LLC, Aldorante Limited (Κύπρος), Vilhar Holdings Limited (Κύπρος) κ.α.

Η Olena Zelenska, σύζυγός του, ήταν ο τελικός δικαιούχος των Studio Kvartal-95 LLC, Zelari Fish LLC, Aldorante Limited (Κύπρος). Από το 2012 ο Zelensky ήταν μέτοχος μαζί με τη σύζυγό του της Aldorante Limited (Κύπρος) και από το 2008, ήταν μέτοχος της Vilhar Holdings Limited (Κύπρος).

Αργότερα συμπλήρωσε τη δήλωση με στοιχεία ότι από τις 28 Μαΐου 2012 ήταν μέτοχος της Green Family Ltd (Λευκωσία, Κύπρος), η οποία είχε τότε τη ρωσική εταιρεία Green Films.

Η Green Family Ltd της Κύπρου είναι ο ιδρυτής τριών ρωσικών εταιρειών που παράγουν τηλεοπτικό περιεχόμενο. Η ίδια εταιρεία είναι συνιδρυτής της Kvartal 95 στην Ουκρανία και ο Volodymyr Zelenskiy, οι επιχειρηματικοί του εταίροι Andriy Iakovev, Borys και Serhiy Shefyr και ο συνεργάτης του Ihor Kolomoyskyi Timur Mindych αναφέρονται ως οι τελικοί δικαιούχοι του.

Τον Ιανουάριο του 2019, ο ίδιος δήλωσε ότι εξακολουθεί να μοιράζεται εμπορικά συμφέροντα με τις ρωσικές εταιρείες, αλλά μόνο ως συνιδιοκτήτης της “Green Family LTD” με έδρα και μόνο την Κύπρο, η οποία κατέχει την ρωσική εταιρεία παραγωγής ταινιών Grin Films.

Όλα αυτά καταλήγουν στην άμεση σχέση με το νησί μας και στην εμπορική του δραστηριότητα μέχρι και προσφάτως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ