Πανελλήνια κατακραυγή προκάλεσε η πράξη του πρώην αντιδημάρχου Ζίτσας που βασάνισε με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο ένα γαϊδουράκι και το οδήγησε στο θάνατο. Ο αρρωστημένος άνδρας, 63 ετών, έδεσε το άτυχο ζώο στο αγροτικό του και το έσερνε για περίπου ένα χιλιόμετρο, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Δυστυχώς, ο γάιδαρος υποβλήθηκε σε ευθανασία, καθώς δεν ήταν δυνατό να μεταφερθεί στην Αθήνα στην άσχημη κατάσταση που του προκάλεσε το ανθρωπόμορφο τέρας.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του.

Η Σμαράγδα Καρύδη αποχαιρέτησε το άτυχο ζωάκι που τόσο άδικα βασανίστηκε με ένα συγκλονιστικό κείμενο.

“Εσύ που κουβάλησες στη ράχη σου όλα τα βάρη του κόσμου θα ξεκουραστείς τώρα.
Θα πας εκεί που το γρασίδι θα είναι παχύ και απαλό, κανένα σκοινί δε θα σε δένει, ο ήλιος δεν θα καίει και οι μύγες δε θα κολλάνε στα τρυφερά σου τα αυτιά.

Θα τρως φρέσκα καρότα και μαρούλια και χορτάρια και ελεύθερος θα τριγυρνάς στα χωράφια μαζί με την αγέλη σου.

Θα ζευγαρώνεις κάτω απ’ τα πλατάνια και μετά θα πίνεις κρύο νερό απ’ τα ποτάμια.
Δε θα πονάς πια. Ούτε θα κουράζεσαι. Θα είσαι ελαφρύς και χορτάτος. Και δροσερός.

Θα μας βλέπεις καμιά φορά από κει.

Θα μας κοιτάς, μ αυτά τα μαλακά τα μαύρα σου τα μάτια, που θα πολεμάμε και θα σκοτωνόμαστε, θα γεννάμε, θα τραγουδάμε, θα χτίζουμε, θα γκρεμίζουμε, θα κάνουμε αγοραπωλησίες, εφευρέσεις και σχέδια για το μέλλον, θα φωτογραφιζόμαστε, θα φοβόμαστε όλα όσα έρχονται και θα περιμένουμε.

Στο χώμα που έχεις ξαπλώσει θα φυτρώσει μια ροδιά. Από τα σπλάχνα σου θα μεγαλώνει και θα κάνει τα πιο ζουμερά και γλυκά ρόδια.

Οι χωριάτες που θα περνάνε από κει θα την ποτίζουν, θα κόβουν τα ρόδια, θα ταΐζουν τα παιδιά τους και θα τους λένε την ιστορία σου:

«Το γαϊδουράκι που έγινε κόκκινο ρόδι»
Και κάθε πρωτοχρονιά, θα τους χαζεύεις που θα τα σπάνε στις εξώπορτες, για να είναι γούρικο και ευτυχές το νέο έτος”.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ