Τι είναι αγάπη; Δύσκολο να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα. Όσο προσπαθούμε να την ορίσουμε, τόσο ανακαλύπτουμε ότι είναι πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε. Η αγάπη έχει πολλές μορφές και πτυχές, είναι σαν ένα παζλ από μικρά πολύχρωμα κομμάτια στην ζωή μας. Με αφορμή λοιπόν, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το HELLO! Cy γιορτάζει κάθε μορφή της αγάπης.

Για την Pan, την οποία τυγχάνει να γνωρίζω, ήξερα ακριβώς για ποια πτυχή αγάπης, ήθελα να μιλήσει, την γιαγιά της. Έτσι, ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα με το τελευταίο να αναφέρει «Η γιαγιά μου δεν μου χαλάει ποτέ χατίρι». Η Κύρια Παναγιώτα δεν της χάλασε χατίρι, φωτογραφήθηκε μαζί με την εγγονή της και χαμογελούσε ολοένα και πιο πλατιά όσο την άκουγε να μιλάει για την σχέση τους.

Πώς αντιλαμβάνεσαι την αγάπη;

Αγάπη για μένα είναι να νοιάζεσαι, να σέβεσαι και να είσαι δίπλα στον άλλον, με ανιδιοτέλεια.

Θα ήθελα μέσα σε λίγες γραμμές, να μας περιγράψεις τη σχέση αγάπης που έχεις με την γιαγιά σου

Αρχικά, με την γιαγιάκα μου έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μου, διότι ουσιαστικά με μεγάλωσε η γιαγιά μου γιατί δούλευαν οι γονείς μου. Ακόμη και όταν έκανα σκανδαλιές σαν παιδί ήταν ο άνθρωπος που πάντα θα με υπαρασπιζόταν.

Άρα ήταν σαν δεύτερη μαμά για σένα;

Ναι ακριβώς! Ήταν και γιαγιά αλλά και μαμά μαζί. Με ρωτούσε που με ρωτούσε, από την προηγούμενη ημέρα τι ήθελα να μου μαγειρέψει για το μεσημέρι και όταν γυρνούσα από το σχολείο, έβρισκα έτοιμο το φαγητό.

Σου έχει αδυναμία περισσότερο από τα αλλά της εγγόνια;

Ναι, αλλά όχι άδικα, διότι ήμουν το πρώτο εγγόνι . Ακόμη και σήμερα αν μου πει κάποιος κάτι θα του πει «Άσε το μωρό». Είμαι 30 χρονών αλλά για εκείνη, είμαι ακόμη το μωρό. Βέβαια αυτή η στάση είναι αμφίδρομη.

Δηλαδή;

Δεν δικαιούται κανένας να θυμώσει ή να μιλήσει απότομα ή άσχημα στην γιαγιά μου. Μπορεί για παράδειγμα να κάνει κάποια απροσεξία ή να ξεχάσει κάτι λόγω ηλικίας, και να μου πει η θεία μου «μα ξέχασε η γιαγιά σου», η απάντηση που πέρνει είναι: «άσε την γιαγιά μου ήσυχη».

“Η γιαγιά μου είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μου”

Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση που έχεις από τα παιδικά σου χρόνια με τη γιαγιά Παναγιώτα;

Όταν καθόμασταν το βράδυ, μπροστά από τη σόμπα και τρώγαμε με το κουταλάκι, πατατάκια με γεύση ξύδι. Σπάζαμε τα πατατάκια σε κομματάκια μέχρι να γίνουν ψίχουλα και έπειτα τα απολαμβάναμε βλέποντας «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή».

Θεωρείς ότι όλη αυτή η αγάπη που πήρες από τη γιαγιά σου, διαμόρφωσε τον χαρακτήρα;

Φυσικά! Για καλή μου τύχη μεγάλωσα σε ένα σπίτι με γυναίκες. Από την κάθε μια που είχα στην ζωή πήρα και κάτι. Τον σεβασμό, την αυτοεκτίμηση, το να βάζεις όρια…όλα αυτά τα έμαθα από τις γυναίκες που είχα στο οικογενιακό μου περιβάλλον. Από τη γιαγιά μου, αυτό που πήρα ήταν την τρυφερότητα της. Δεν μπορούσε πότε να είναι αυστηρή μαζί μου. Το ότι χρειάζεται να είμαι αυστηρή σε κάποιες περιπτώσεις το έμαθα από τη μαμά μου.

Ποια συμβουλή έχεις πάρει από την γιαγιά σου και την ακολουθείς μέχρι και σήμερα;

Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο μάθημα παρά συμβουλή και είναι: «Όταν έχεις νεύρα να μην μιλάς. Να τα διαχειρίζεσαι και μετά να λες αυτά που θέλεις, γιατί όταν είσαι εκνευρισμένος λες άσχημα πράγματα». Αφού καμιά φορά όταν με νευριάζει ο Άλεξ, ο άντρας μου, μου λέει η γιαγιά μου «Μην πεις τίποτα, ηρέμησε και το συζήτας μετά».

Στην Αριάνα, την κόρη σού, νιώθεις ότι δίνει την ίδια αγάπη που προσέφερε και σε σένα;

Την ίδια ίσως και περισσότερη. Βεβαία η αλήθεια είναι ότι μαζί μου έχει πιο στενή σχέση, διότι την Αριάνα δεν την βλέπει τόσο συχνά. Εγώ μεγάλωνα στο σπίτι της γιαγιάς, ήταν το σπίτι μου. Είχαμε καθημερινή επαφή. Όποτε η μόνη διαφορά είναι αυτή.

“Με την γιαγιάκα μου έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις”

Η σχέση που έχεις με την γιαγιά σου, είναι ένας δεσμός που θέλεις να αναπτύξεις και εσύ με την Αριάνα;

Σίγουρα! Οι δέσμοι άλλωστε και τα πρόσωπα που έχει ο καθένας στην ζωή τού, τον εμπνέουν στις σχέσεις που ανταπτύσσει. Για μένα η γιαγιά μου είναι μεγάλο πρότυπο.

Θα σε δει σύντομα να ανεβαίνεις τα σκαλιά;

Αν όλα πάνε καλά τέλος καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου. Το αναβάλαμε τρεις φόρες, οπότε ελπίζω ότι θα πάνε όλα όπως τα προγραμματίζουμε αυτή τη φορά.

Κυρία Παναγιώτα:

Κυρία Παναγιώτα για εσάς τι σημαίνει αγάπη;

Αγάπη για μένα είναι η οικογένεια.

Ισχύει ότι έχετε λίγη περισσότερη αδυναμία στην Pan από τα άλλα σας εγγόνια;

Ναι της έχω μεγάλη αδυναμία αν και υπάρχουν κι άλλα εγγόνια. Αλλά είναι πρώτη, τι να κάνουμε;

Ήταν δύσκολη σαν παιδί;

Δύσκολη όχι, πολύ ζωηρή.

Θυμάστε την πιο μεγάλη σκανδαλιά που έκανε;

Έλιωσε την πλαστελίνη μπροστά από τη σόμπα και κατέστρεψε το χαλί.

Την βλέπετε στην τηλεόραση;

Φυσικά! Κάθε Παρασκευή

Πως νιώθετε;

Πάρα πολύ περήφανη. Χαίρεται η καρδιά μου κάθε φορά που την βλέπω.

Με την Αριάνα πως είναι η σχέση σας;

Είναι το μωρό του μωρού για μένα. Πολλαπλασιάστηκε η αγάπη με τον ερχομό της.

Θέλετε να την δείτε να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας;

Πάρα πολύ! Τους λέω να το κάνουν όσο πιο σύντομα γίνεται.

Credits:
Φωτογραφίες: Χάρης Ευαγόρου

Creative Direction: Κωνσταντίνα Ευριπίδου
Make-up: Έλενα Θεοδώρου /21:21
Hair: Κωνσταντίνος Κονναρής
-Artemiou Hair Designs
Styling: Ελεωνόρα Χριστοδούλου
Λουλούδια: Minimal Flower
Setting: Party Guide

Sponsored by Galaxy

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ