Από σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε θα τρέξει στους λογαριασμούς του Alpha στα social media η καμπάνια με τίτλο «Οι λέξεις, μας ενώνουν».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι πρωταγωνιστές στις σειρές του Alpha («Ο Παράδεισος των κυριών», «Σασμός», «Αυτή η νύχτα μένει» & «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα») μας διαβάζουν τα αγαπημένα τους ποιήματα και μας ξεναγούν σε κόσμους περίτεχνα φτιαγμένους με λέξεις, σε τοποθεσίες όπου η έκφραση του ωραίου κυριαρχεί.

Ο ποιητικός λόγος έρχεται να  μας κρατήσει το χέρι και να ακουμπήσει την καρδιά μας. Όπως λέει και ο ποιητής… «Τι νομίζεις λοιπόν; κατά βάθος η ποίηση είναι μια ανθρώπινη καρδιά φορτωμένη όλο τον κόσμο.» (Ν.Βρεττάκος).

Αλλά, πέρα κι από αυτό, όταν όλα σκοτεινιάζουν και λυγίζουν, η ποίηση είναι «η τέχνη να οδηγείσαι και να φτάνεις προς αυτό που σε υπερβαίνει», είναι αυτή που μας δείχνει το δρόμο προς το φως, που μας ενώνει και μας ωθεί να γίνουμε «άνεμος για τον χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο» (Οδ.Ελύτης).

Γι αυτό, σήμερα, ο Alpha μάς προτρέπει να πούμε αυτό που θέλουμε, αυτό που νιώθουμε, αυτό που επιθυμούμε, με ένα ποίημα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ