Σύμφωνα με το δημοσίευμα, της εφημερίδας “Τα Νέα” ο πρέσβης της Κύπρου, Σταύρος Αυγουστίδης, με επίσημο έγγραφό του, ενημέρωσε τους Κύπριους πολιτειακούς άρχοντες ότι επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την 21η Φεβρουαρίου και συνάντησε τον κ. Ζούλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ζούλας φέρεται να είπε στον πρεσβευτή ότι «όσον αφορά τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή αποστολή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το θέμα δεν είναι ασήμαντο, καθώς ο κανονισμός της EBU δεν ψηφίζει η ΕΡΤ για τη βαθμολογία αλλά οφείλει να συστήσει ανεξάρτητη επιτροπή που θα καταλήξει στη βαθμολογία. Μάλιστα σε αυτή την επιτροπή απαγορεύεται να μετέχουν εργαζόμενοι της κρατικής τηλεόραση. Η επιτροπή αυτή δε, δεν έχει καν συσταθεί ακόμα.

H δικαιολογία Ζούλα μάλιστα είναι ότι το τραγούδι αυτό συμμετείχε πέρσι στον ελληνικό διαγωνισμό για την επιλογή τραγουδιού της χώρας μας και είχε πάρει χαμηλή βαθμολογία.

Έτσι προκαλεί εντύπωση η δήλωση Ζούλα για προαποφασισμένη βαθμολογία.

Μάλιστα, ο Γρηγόρης Μελάς, σχολιάζοντας το θέμα στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” ανέφερε:

«Να σας θυμίσω ότι τον Αύγουστο το ΡΙΚ αποφάσισε ότι την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο νικητής του Fame Story από το Star αλλά τότε με καταγγελία της ΕΡΤ ζήτησε και αποκλείστηκε αυτή η συνεργασία. Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει μία κόντρα στη Eurovision διότι είναι κερδοφόρα. Την έχουν ζητήσει ιδιωτικά κανάλια και δεν τη δίνει. Δεν ξέρω πια αν θα ξαναψηφίσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ