Η 1η Απριλίου είναι μια ημέρα στενά συνδεδεμένη και με τα… καλοπροαίρετα ψέματα. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τα έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης συνηθίζουν να δημοσιεύουν μια ψευδή είδηση, τηρώντας το έθιμο, έχοντας στο επίκεντρο γεγονότα της επικαιρότητας!

Φέτος τα ψέματα των διαδικτυακών ιστοσελίδων και των εφημερίδων είχαν άρωμα Προεδρικών Εκλογών. Κάποιες δημοσίευσαν ακραία σενάρια και άλλες, σενάρια αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Εμείς μετά το τέλος της ημέρας, μαζέψαμε τις καλύτερες φάρσες

AlphaNews.Live
Τα πάνω-κάτω: Αποσύρεται ο Αβέρωφ, επαναδιεκδικεί ο Αναστασιάδης
*365 μέρες το χρόνο σας λέμε μόνο την αλήθεια, σήμερα όμως, είναι Πρωταπριλιά. 

SigmaLive
Ενδιαφέρον για Προεδρικές από Μόρφου Νεόφυτο-«Αν είναι θέλημα Θεού και λαού..»
Καλή Πρωταπριλιά από το SigmaLive!

Πολίτης
Προεδρικές 2023: Συμφώνησαν και πάνε με Νικόλα Παπαδόπουλο – Βόμβα από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ
Τα πιο πάνω θα μπορούσαν να είναι αληθινά γεγονότα; Ίσως. Εντούτοις… Χαρούμενη Πρωταπριλιά!

Χαραυγή
Ύστατη προσπάθεια να αποσυρθούν οι δυο υποψήφιοι, βάζοντας στο τραπέζι την υποψηφιότητα Αννίτας Δημητρίου.

Τα πάνω-κάτω: Αποσύρεται ο Αβέρωφ, επαναδιεκδικεί ο Αναστασιάδης

ΤΟ ΕΘΙΜΟ

Πρόκειται για ένα έθιμο που κρατάει από πολύ παλιά και υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πώς ξεκίνησε. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο άρχισε από τους Κέλτες, λαό της βορειοδυτικής Ευρώπης. Ήταν ψαράδες ωστόσο την Άνοιξη τα ψάρια πιάνονταν δύσκολα, έτσι κι αυτοι σύμφωνα με την εκδοχή έλεγαν ψέματα για τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει.

Η δεύτερη εκδοχή, θέλει το έθιμο να γεννήθηκε στη Γαλλία. Περί το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η 1η Απριλίου, προτού αλλάξει για την 1η Ιανουαρίου. Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου, ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους πειράξουν!

Σε αρκετές περιοχές πάντως, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει με ένα ψέμα την Πρωταπριλιά, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ