Το Netflix δημοσίευσε μια δήλωση για να υπερασπιστεί της σειρά, «The Crown», εν μέσω κριτικής για την επερχόμενη πέμπτη σεζόν του. Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας, λοιπόν, είχε πάρει θέση και ανέφερε: «Το “The Crown” ανέκαθεν παρουσιάζονταν ως ένα δράμα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα».

«Η σειρά αποτελεί μια φανταστική δραματοποίηση, που φαντάζεται τι θα μπορούσε να έχει συμβεί πίσω από κλειστές πόρτες κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής δεκαετίας για τη βασιλική οικογένεια, μια δεκαετία που έχει ήδη εξεταστεί και τεκμηριωθεί καλά από δημοσιογράφους, βιογράφους και ιστορικούς», αναφέρει η ανακοίνωση.

The Crown

Η δήλωση έρχεται αφού ένας εκπρόσωπος του Sir John Major, τον οποίο υποδύεται ο Jonny Lee Miller στη σειρά, την περιέγραψε προηγουμένως ως «επιβλαβή και κακόβουλη μυθοπλασία» και ως «ένα φορτίο ανοησίας» εν μέσω φόβων ότι η επερχόμενη σεζόν θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη του βασιλιά Καρόλου.

Η πέμπτη σεζόν του «The Crown», που κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου, διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1990 και αναμένεται να εξετάσει αυτή την ταραχώδη δεκαετία για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει το διαζύγιο της πριγκίπισσας Άννας, τον σκληρό χωρισμό του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα, καθώς και την πυρκαγιά στο κάστρο του Γουυίνδσορ που οδήγησε η βασίλισσα Ελισάβετ να αναφέρεται στο έτος της ως «annus horribilis».

Η τέταρτη σεζόν της σειράς εποχής προσέλκυσε επίσης κριτική επειδή φέρεται ότι δεν έκανε αρκετά για να εξασφαλίσει ότι οι θεατές γνώριζαν ότι ήταν έργο μυθοπλασίας, παρά το ότι το logline της σειράς την περιέγραφε ως ένα φανταστικό δράμα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα.

Η σειρά επρόκειτο να τελειώσει μετά την πέμπτη της σεζόν, αλλά ο δημιουργός και συγγραφέας της σειράς Peter Morgan είπε αργότερα ότι θα έχει συνέχεια για να συμπεριλάβει μια έκτη σεζόν.

Την επόμενη σεζόν θα δούμε το νέο καστ, λοιπόν, συμπεριλαμβανομένων των Imelda Staunton, Dominic West, Elizabeth Debicki και Jonathan Pryce στους ρόλους τους ως βασίλισσα, πρίγκιπας Κάρολο, πριγκίπισσα Νταϊάνα και πρίγκιπα Φιλίππου αντίστοιχα.

Στο «The Crown» πρωταγωνιστούν επίσης η Lesley Manville ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η Claudia Harrison ως πριγκίπισσα Άννα και η Olivia Williams ως Καμίλα Πάρκερ.

The Crown: Η απρόσμενη αποκάλυψη από πρωταγωνιστή της σειράς για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ