Μετά την είδηση της βράβευσης ο Κύπριος ηθοποιός, Γιώργος Κυριάκου, μίλησε στην απογευματινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, “Με Αγάπη Χριστιάνα” και αποκάλυψε τις “ιστορικές στιγμές” που έζησε.

Η παράσταση ήταν μια σύμπραξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από το θέατρο “Αντίλογος” και αποδεικνύει ότι ενωμένοι όχι μόνο μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά μπορούμε να τα κάνουμε τόσο καλά που θα φέρουν ένα βραβείο μέσα στην Τουρκία.

Πρόκειται για το συγκλονιστικό έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό / Godot’yu Beklerken» του Σάμιουελ Μπέκετ σε διασκευή και σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου, στην οποία έπαιξαν οι ηθοποιοί Γιώργο Κυριάκου και Izel Seylani, στην ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή διάλεκτο.

Η παράσταση έλαβε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας (Κώστας Συλβέστρος) και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού εξ ημισείας στους δύο ηθοποιούς (Γιώργος Κυριάκου, Ιζέλ Σεϊλάνι), οι οποίοι εκείνοι την ώρα βρίσκονταν στην Κύπρο, δίνοντας άλλη μία παράσταση του έργου και περίμεναν με αγωνία να μάθουν την απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Η συγκεκριμένη παράσταση έγραψε για πολλούς λόγους ιστορία… Έγινε η πρώτη παράσταση σχήματος από την Κύπρο που ανέβηκε ποτέ σε τουρκικό φεστιβάλ, στο Φεστιβάλ Θέατρου του Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη. Παίχτηκε στην κυπριακή και τουρκοκυπριακή διάλεκτο. Κατέκτησε δύο βραβεία, με το ένα μάλιστα να μοιράζεται σε έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τουρκοκύπριο ηθοποιό.

Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος 15 θεατρικά έργα από χώρες όπως η Ρωσία, ο Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Ουκρανία. Το βραβείο σκηνοθεσίας έλαβε ο Κώστας Συλβέστρος και το βραβείο καλύτερου Α ανδρικού ρόλου εξ ημισείας οι Γιώργος Κυριάκου και Ιζέλ Σεϊλανί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ