Η υπόθεση Λύτρα έβγαλε στην επιφάνεια κι άλλες ιστορίες κακοποίησης οι οποίες έμεναν κρυφές. Μία από αυτές, όπως είπε η Φαίη Σκορδά, είχε ως θύμα μία φίλη της.

Ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά οι παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης, έκαναν η καθεμία τη δική της τοποθέτηση πάνω στο φλέγον θέμα της επικαιρότητας, αυτό του ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο το γνωστό ποινικολόγο, ο οποίος συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τα όσα είπε η Φαίη Σκορδά, όμως, είχαν άλλη βαρύτητα, μιας που η παρουσιάστρια, εμφανώς φορτισμένη, μοιράστηκε στον αέρα του «Fay’s Time» κάτι που την άγγιξε βαθιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν κάνει οποιαδήποτε αναφορά, η Φαίη Σκορδά ανέφερε αρχικά «Με συγχωρείτε, απλώς αυτή τη στιγμή τρέμω. Θα εξηγήσω σε λίγο το γιατί» και άφησε να προβληθεί το ρεπορτάζ που αφορούσε στην υπόθεση Λύτρα.

Φαίη Σκορδά

Στη συνέχεια, όμως, εξήγησε μιλώντας στην κάμερα: «Με συγχωρείτε, θέλω να κάνω μία αναφορά ενός λεπτού. Πριν ξεκινήσει η εκπομπή, ένας δικός μου άνθρωπος, μια φίλη μου -δεν είναι φίλη μου που κάθε μέρα συναντιόμαστε, αλλά είναι φίλη αρκετών ετών, που ο άνδρας της είναι γνωστός στον δικό του χώρο-, μου έστειλε κάποια μηνύματα και κάποιες φωτογραφίες, με αφορμή όλη αυτή την ιστορία. Κράτησα μόνο 2-3 μηνύματα, προφανώς, αν και η ίδια δεν έχει θέμα, δε θα δείξω τις φωτογραφίες…»

Και συνέχισε συγκλονισμένη, διαβάζοντας το μήνυμα της φίλης της, που συνόδευε τις σκληρές εικόνες: «Είμαστε πολλές που μας παρακαλούσαν οι γιατροί με δάκρυα στα μάτια να καταγγείλουμε και σκεφτόμασταν τον κοινωνικό στιγματισμό των παιδιών μας από έναν πατέρα κακοποιητή. Αυτό είναι που σταματάει πολλές γυναίκες», ανέφερε για να καταλήξει:

«Είναι η κοινωνία, που τι θα λέει; Ο μπαμπάς σου που έδειρε τη μαμά σου; Αυτό σταματάει τα θύματα να μιλήσουν. Δεν είναι ότι δεν έχουν τη δύναμη. Η συγκεκριμένη είναι και πάρα πολύ οικονομικά ανεξάρτητη…. Δεν έχει να κάνει ούτε με τις σπουδές, ούτε με την καλλιέργεια».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ