Η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision ξεκινάει σήμερα με άκρα μυστικότητα στα κεντρικά της ΕΡΤ.

Σε ποσοστό 50,6% κρίνεται σήμερα το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αφού τα 70 μέλη που απαρτίζουν την Επιτροπή Κοινού θα συγκεντρωθούν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να ακροαστούν και να βαθμολογήσουν στην συνέχεια τα εφτά υποψήφια τραγούδια, που συνεχίζουν να διεκδικούν την ελληνική εκπροσώπηση στο Λίβερπουλ.

Από τις 15.00 μέχρι και τις 19.00, τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού θα μεταβούν στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να ακούσουν με ακουστικά τα εφτά τραγούδια που έχει ξεχωρίσει η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ και να τα βαθμολογήσουν. Η συνολική βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού θα καθορίσει κατά 50,6% το τραγούδι που τελικά θα επιλεγεί, με το υπόλοιπο 49,4% να καθορίζεται από την καλλιτεχνική επιτροπή.

Τα 70 μέλη που επιλέχθηκαν για την Επιτροπή Κοινού, προέκυψαν από μία ηλεκτρονική κλήρωση και με μοναδικό κριτήριο το ηλικιακό. 25 μέλη ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24, 20 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 45 και άνω. Αξίζει να σημειωθεί πως 3.000 περίπου πολίτες αιτήθηκαν την συμμετοχή τους στην Επιτροπή Κοινού!

Τα φαβορί στην λίστα της ΕΡΤ

Σύμφωνα, με τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετάδωσε ο Αλέξης Μίχας στην εκπομπή Πάμε Δανάη η Μόνικα, Κλαύδια, Victor Vernicos έχουν περάσει στην τελική επτάδα. Μάλιστα, τα μέλη της επιτροπής θα αφήσουν τα κινητά τους σε έναν ειδικό χώρο για να μην υπάρξουν διαρροές.

Πηγή: youfly.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ