Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι στην πολύπαθη Ουκρανία, η οποία κέρδισε τον Μάϊο του 2022 τον διαγωνισμό με το συγκρότημα Kalush Orchestra.

Η EBU είχε εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση μέσα στον Ιούλιο, στην οποία ανέφερε πως ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision θα τελεστεί στη χώρα που κατατάχθηκε δεύτερη με την μπαλάντα «Spaceman» του Σαμ Ράιντερ.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου θα διοργανώσει την Eurovision. Το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Σέφιλντ ήταν από τις πρώτες πόλεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ενώ στη Σκωτία τόσο η Γλασκώβη, όσο και το Αμπερντίν έχουν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους.  Το ΒΒC, ως ο Εθνικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής προσφορών για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό. 

Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναλάβει τον διαγωνισμό, η Γλασκώβη θεωρήθηκε ως το απόλυτο φαβορί! Στη συνέχεια, ακολουθούν το Μπέρμιγχαμ, το  Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ και το Λονδίνο. Από αυτές τις τέσσερις πόλεις, η πρωτεύουσα έχει το… know-how καθώς έχει φιλοξενήσει τέσσερις φορές τη διοργάνωση, ενώ το 1998 το Μπέρμιγχαμ ήταν αυτό που είχε διοργανώσει τον διαγωνισμό. Αυτή τη στιγμή οι αποδόσεις των στοιχημάτων δείχνουν ότι το… Μπέρμιγχαμ βρίσκεται πιο κοντά στο να φιλοξενήσει τον μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού στη πόλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ