Μία τεράστια αλλά και πολύ καινοτόμα αλλαγή ανακοίνωσε η EBU για τις χώρες που πρόκειται να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της Eurovision παίρνουν περισσότερο την κατάσταση στα χέρια τους και πλέον ενεργοποιείται το «Producer’s Choice» για όσες χώρες θα προκριθούν στον Τελικό. Μέχρι σήμερα οι καλλιτέχνες που εξασφάλιζαν το εισιτήριο για τον Τελικό κληρώνονταν για το αν θα διαγωνιστούν στο πρώτο ή στο δεύτερο μισό και έπειτα οι υπεύθυνοι της εκάστοτε διοργάνωσης καθόριζαν την ακριβή θέση που θα εμφανιστεί η κάθε χώρα ανάλογα με την προαναφερθείσα κλήρωση.

Πλέον θα ισχύει και μία τρίτη επιλογή που θα είναι το Producer’s Choice που συνεπάγεται ότι σε όποιον καλλιτέχνη τύχει η συγκεκριμένη επιλογή, θα τεθεί τελείως στα χέρια των παραγωγών του σόου, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αποφασίσουν οι ίδιοι που θα τοποθετήσουν την εκάστοτε χώρα.

Εκ του αποτελέσματος, η σειρά εμφάνισης των χωρών τίθεται πλέον σε νέα βάση, αφού σε 6 χώρες θα κληρωθεί να εμφανιστούν στο πρώτο μισό του τελικού, σε 6 χώρες στο δεύτερο μισό και 13 χώρες θα είναι αποκλειστικά επιλογή των παραγωγών. Η Σουηδία, που διοργανώνει την Eurovision έχει ήδη κληρωθεί να εμφανιστεί στην πρώτη θέση του, ενώ για τις Big 5 οι τρεις παραπάνω επιλογές θα ισχύσουν μετά τη δεύτερη πρόβα τους στις 4 Μαΐου.

«Το παν είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό σόου και να δώσουμε σε όλους τους καλλιτέχνες την ευκαιρία να λάμψουν. Τα προηγούμενα χρόνια με τις κληρώσεις του πρώτου μισού και του δεύτερου μισού, πολλές μπαλάντες κατέληξαν στο ίδιο μισό του σόου ή πολλά φαβορί κληρώθηκαν για να εμφανιστούν στο ίδιο μισό. Προσθέτοντας το ευέλικτο Producer’s Choice μου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσω μια ακόμα καλύτερη ροή διαφορετικών ρυθμών και έναν ακόμα πιο συναρπαστικό Μεγάλο Τελικό.» ανέφερε o παραγωγός του SVT της Σουηδίας, Christer Björkman.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ