Η Eurovision θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ και οι χώρες που θα συμμετάσχουν έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για την εμφάνισή τους.

Την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού, που για πρώτη φορά μετέχει με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision, βαθμολόγησαν τα επτά υποψήφια κομμάτια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, καλωσόρισε τους 70 συμμετέχοντες και, αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες, ξεκίνησε η διαδικασία ακρόασης. Μετά το τέλος και των επτά κομματιών, στα 70 καλεσμένα μέλη χαρίστηκαν αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο της ΕΡΤ και το σλόγκαν «Ήμουν κι εγώ ένας από τους 70», γεγονός που σχολιάστηκε θετικά και έγινε γρήγορα trend στο Twitter. Σημειώνεται ότι όλη η διαδικασία έγινε με την παρουσία συμβολαιογράφου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eurovisionfun.com, που ήρθε σε επικοινωνία με πολλά από τα μέλη της επιτροπής, τρία από τα επτά τραγούδια που ήταν υποψήφια για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, προπορεύονται σε βαθμολογία. Ακόμα δεν είναι γνωστή η ακριβής σειρά τους, όμως χωρίς αμφιβολία, ήταν τα πρώτα που ξεχώρισε η Επιτροπή Κοινού.

Αυτά είναι τα εξής:

 «Liar» – Μελίσσα Μαντζούκη 

«What they say» – Bίκτωρ Βερνίκος 

«Holy water» – Κλαυδία

Όπως όλα δείχνουν, τα «I’m Proud» της Μόνικα, «We’re young» της Κωνσταντίνας Ιωσηφίδου και «Shout Out» της Αντωνίας Καούρη και της Μαρίας Μαραγκού δεν ενθουσίασαν την επιτροπή.

Η ψηφοφορία της Επιτροπής Κοινού αποτελεί το 50,6% που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, με το 49,4% να εξαρτάται από την επταμελή κριτική επιτροπή της ΕΡΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ