Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζουμε συνήθως στο σαλόνι είναι από τις πιο ωραίες παραδόσεις που έχουμε για τα Χριστούγεννα. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι το στολίδι του σπιτιού μας και δημιουργεί ένα cozy vibe, που μας συντροφεύει για μέρες.

Δείτε επίσης: Χριστιάνα Αριστοτέλους: Μας έδειξε την πιο όμορφη γωνιά του σπιτιού της

Ωστόσο, σύμφωνα με τη παράδοση, υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία που πρέπει να ξεστολίσουμε το δέντρο.

Ποια είναι αυτή;

Στις 6 Ιανουαρίου συντελέστηκε, σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία η βάπτιση του Χριστού, που γιορτάζουμε ως Θεοφάνεια, γεγονός που συμβολίζει την κάθαρση και το φως που διώχνει τους καλικάντζαρους της γιορτινής περιόδου.

Το ξεστόλισμα του δέντρου συμπληρώνει ιδανικά το έθιμο και έτσι πολλοί το ξεστολίζουν στις 6 Ιανουαρίου. Υπάρχουν και οικογένειες που έχουν έναν Γιάννη που γιορτάζει την επομένη, οπότε επιλέγουν το ξεστόλισμα για μετά την γιορτή αυτή.

Ένας άλλος  λόγος είναι απλός και έχει τις ρίζες του στην παράδοση, αφού ο εορτασμός των Χριστουγέννων είθισται να διαρκεί για 12 ημέρες, έως και την 5η Ιανουαρίου.

Είναι η ημερομηνία που κι εμείς στη χώρα μας παραδοσιακά ξεστολίζουμε το δέντρο.

Πρόκειται για το επίσημο τέλος των γιορτών, σύμφωνα με τη χριστιανική μας παράδοση και την ημέρα που γιορτάζουμε τα Φώτα στο τέλος σβήνουμε και τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ