Χριστούγεννα σήμερα και ως φαίνεται ο καιρός έκανε το χατίρι των Κυπρίων, καθώς η ώρα της σούβλας, του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν και των συνάξεων στα σπίτια δεν συνοδεύθηκαν από βροχές. 

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, μεμονωμένες βροχές πλήττουν πολλές περιοχές της Κύπρου, δημιουργώντας ένα πιο… χειμωνιάτικο σκηνικό, που ταιριάζει «γάντι» με την ημέρα.

Όπως προβλέπει το Τμήμα Μετεωρολογίας, οι βροχές θα συνεχιστούν και το βράδυ, με τη θερμοκρασία να πέφτει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από ανέμους, ενδέχεται να σχηματιστεί παγετός. Ίδια εικόνα αναμένεται και αύριο, μέχρι το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα στα προσήνεμα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αργότερα στα υπήνεμα πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Πέμπτη ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ