Θα έχεις προσέξει ότι, διανύουμε μια περίοδο γεμάτη με λαμπερές απονομές βραβείων, μέχρι να έρθουν τα Όσκαρ στις 11 Μαρτίου, όπου το θέαμα απογειώνεται. Για την ώρα όμως, σειρά έχουν τα BAFTA’s, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Φεβρουαρίου 2024, με παρουσιαστή τον Ντέιβιντ Τένναντ και θα έχουν και έντονο ελληνικό στοιχείο.

Τα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου γνωστά και ως Βραβεία BAFTA (αγγλ. British Academy Film Awards) απονέμονται σε μία ετήσια τελετή από το σύλλογο British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) για επιτεύγματα στο χώρο του κινηματογράφου και αποτελούν τα αντίστοιχα βρετανικά βραβεία των Όσκαρ.

Έχει γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Λάνθιμος με το “Poor Things” διεκδικεί βραβεία σε 11 κατηγορίες και συγκεκριμένα: Καλύτερη Ταινία, Καλύτερoς Α’ Γυναικείος Ρόλος (Emma Stone για τον ρόλο της στο “Poor Things”), Διασκευασμένο Σενάριο, Καλύτερη πρωτότυπη μουσική επένδυση, Kαλύτερη διεύθυνση φωτογραφίας, Kαλύτερη ενδυματολογία, Καλύτερο μαγκιάζ και κομμώσεις, Kαλύτερο Μοντάζ, Καλύτερη σκηνογραφία, Ειδικά οπτικά εφέ.

Ωστόσο, στη λίστα με τους υποψήφιους νικητές υπάρχουν κι άλλα ονόματα εξ Ελλάδως:

  • Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης στενός συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου, στην κατηγορία μοντάζ για το “Poor Things”
  • Ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης της Heretic στην κατηγορία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας για τη συμπαραγωγή στο “How to Have Sex”.
  • Ο Γιάννης Μανολόπουλος με την ταινία “Yellow”, που διεκδικεί BAFTA στην κατηγορία καλύτερη βρετανική ταινία μικρού μήκους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ