Το Emily in Paris αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές στο Netflix και έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Nταβίντ Μπελιάρ δεν συμφωνεί με το πώς προβάλλεται η γαλλική πρωτεύουσα μέσα από τις περιπέτειες της Έμιλι στη νέα της ζωή.

Ο οικολόγος Μπελιάρ έγραψε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στη Libération με σκοπό να εξηγήσει, μεταξύ άλλων, γιατί αυτή η σειρά «προωθεί συντηρητικές αξίες» και παραγκωνίζει σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν το Παρίσι, όπως το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Ανάμεσα σε όσα γράφει, κάνει λόγο για «μία Ντίσνεϋλαντ που περιορίζεται στο κέντρο, όπου κατοικούν μόνον οι πιο πλούσιοι άνθρωποι» και «ένα ινσταγκραμικό Παρίσι, με άψογα χρώματα και ιδανικά πλάνα».

Πιο αναλυτικά, ο Νταβίντ Μπελιάρ έγραψε:

«Στη διάρκεια των εορτών πολλοί από εμάς στρωθήκαμε μπροστά στο Emily in Paris, παρακολουθήσαμε με κάποια απόλαυση τις αισθηματικές περιπέτειες της νεαρής Αμερικανίδας, και οργιστήκαμε με τα στερεότυπα που προωθεί. Θαυμάσαμε ένα φαντασιακό Παρίσι, με πειραγμένα χρωματικά φίλτρα. Η τεράστια επιτυχία της σειράς οφείλεται εξάλλου εν πολλοίς σε αυτή την αστική καρικατούρα, όπου βλέπεις τον Πύργο του Άιφελ σε κάθε γωνία του δρόμου και όπου η γαλλική πρωτεύουσα μοιάζει σαν παγκόσμια σκηνή όμορφων ρομάντζων όλου του κόσμου. Και αυτό, σαν να ισχύει για την αιωνιότητα.

Γιατί, κατά βάθος, αυτό που μας αποκαλύπτει η Emily μέσα από τις περιπλανήσεις της, είναι η εικόνα ενός αμετάβλητου Παρισιού, μιας Disneyland, που περιορίζεται στο κέντρο όπου κατοικούν μόνο οι πιο πλούσιοι άνθρωποι με ολόιδια και αναλλοίωτη αρχιτεκτονική κληρονομιά. Με λίγα λόγια, είναι ένα Ινσταγκραμικό Παρίσι με άψογα χρώματα και ιδανικά πλάνα», έγραψε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ