Ρεκόρ έσπασε ο Musk, αλλά σίγουρα όχι και τόσο ευχάριστο, αφού έχει σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης απώλειας προσωπικής περιουσίας στην ιστορία. Από τον Νοέμβριο του 2021 έως το Δεκέμβριο του 2022 ο μεγιστάνας έχει χάσει περί τα 165 δισ. δολάρια, όπως ανέφεραν τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Τον Δεκέμβριο ο επιχειρηματίας έχασε την πρώτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων του κόσμου, την οποία κέρδισε ο Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου LVMH. Πλέον, η περιουσία του Elon Musk ανέρχεται στα 178 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes – ενώ του Bernard Arnault υπολογίζεται στα 188 δισ. δολ.

Oι απώλειες αυτές βασίζονται στην αξία των μετοχών του, οι οποίες θα μπορούσαν να ανακτήσουν την αξία τους – που σημαίνει ότι ο πλούτος του Musk μπορεί να επανέλθει ξανά. Οι απώλειές του από τον Νοέμβριο του 2021 ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισ. δολαρίων που είχε χάσει ο Ιάπωνας επενδυτής τεχνολογίας Μασαγιόσι Σον το 2000.

Σημειώνεται πως η αξία των μετοχών της Tesla κατέγραψαν πτώση περίπου 65% μέσα στο 2022, εν μέρει λόγω χαμηλής απόδοσης. Η εταιρεία παρέδωσε μόλις 1,3 εκατομμύρια οχήματα κατά τη διάρκεια του έτους, μακράν πίσω από τις προσδοκίες της Wall Street.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ