Οι Τομ Χανκς, Ντουέιν Τζόνσον, Όπρα Γουίνφρεϊ και ΛεΜπρον Τζέιμς ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση λίγο πριν την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.

Ο σταρ του ΝΒΑ, ΛεΜπρον Τζέιμς θεωρείται ότι έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον πληθυσμό, αλλά και τους ψηφοφόρους της “Gen Z”, σχετικά με την ανάγκη συμμετοχής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές καθώς και ότι έχει τις πιο αξιόπιστες απόψεις μεταξύ των Μαύρων ψηφοφόρων.

Η έρευνα που εξετάζει τη διασύνδεση ψυχαγωγίας, επιρροής και πολιτικής πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ διενεργήθηκε από τις Whitman Insight Strategies και MRC Data σε συνεργασία με τη DISQO από τις 8 έως τις 13 Οκτωβρίου και συμμετείχαν 1.103 πιθανοί ψηφοφόροι (48% άνδρες, 52% γυναίκες) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους ψηφοφόρους να προσδιορίσουν ποιων προσωπικοτήτων τη γνώμη εμπιστεύονται περισσότερο, καθώς και να αναφέρουν σε ποια ζητήματα θα ήθελαν να αναφέρονται οι διασημότητες, όπως o COVID-19, η φυλετική δικαιοσύνη, η υγειονομική περίθαλψη, η αλλαγή του κλίματος, τα δικαιώματα των γυναικών, η ισότητα εισοδήματος και η ισότητα της LGBTQ κοινότητας.

Tο 12% των ψηφοφόρων ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του ψυχαγωγικού τομέα ή ένας αθλητής επηρέασε τη σκέψη τους σχετικά με τις εκλογές. Η επιρροή είναι υψηλότερη μεταξύ των Μαύρων ψηφοφόρων (28%), των Ισπανών / Λατίνων ψηφοφόρων (20%), της LGBTQ κοινότητας (17%) και των Gen Z και Millennials (17% κάθε ηλικιακή ομάδα).

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους κομμάτων, οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν περισσότερο από αθλητές ή εκπροσώπους του ψυχαγωγικού τομέα σε σύγκριση με τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους με ποσοστά 17% και 9% αντίστοιχα.

Από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους γενικά, το 36% είπε ότι ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους πολίτες σχετικά με τις εκλογές. Η Τέιλορ Σουίφτ ήρθε δεύτερη με το 13% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι έχει κάνει τα περισσότερα για να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους πολίτες να ψηφίσουν. Ακολουθούν οι Όπρα Γουίνφρεϊ με 9%, ο Ντουέιν Τζόνσον με 6%, οι Cardi B., Beyonce και Κόλιν Κάπερνικ.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς (σε ποσοστό 22%), η Τέιλορ Σουίφτ (18%), οι Beyoncé και Cardi B (8%) όλοι επηρέασαν τους ψηφοφόρους της Gen Z.

Η θετική επιρροή που άσκησε η Τέιλορ Σουίφτ στους ψηφοφόρους έρχεται κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που η τραγουδίστρια χρησιμοποιεί με συνέπεια την επιρροή που ασκεί (87,3 εκατ. ακόλουθους στο Twitter) για να μιλήσει για πολιτικά ζητήματα.

Εκλογές ΗΠΑ: Αυτοί είναι οι διάσημοι που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στους ψηφοφόρους

Απαντώντας στο ερώτημα ποια είναι η προσωπικότητα της οποίας την άποψη εμπιστεύονται περισσότερο για πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα στην Αμερική, ο Τομ Χανκς ήρθε πρώτος μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των ηλικιών με ποσοστό 49%. Τον ακολουθεί στενά ο Τζόνσον με 45%, η Γουίνφρεϊ με 38% και ο Τζέιμς με το 32%.

Τα ποσοστά είναι περίπου ίδια όταν απαντούν οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος, η Γούινφρεϊ είναι στην πρώτη θέση με 55%, ακολουθούν οι Χανκς με 53%, Τζόνσον με 47% και Τζέιμς με 44%.

Εκλογές ΗΠΑ: Αυτοί είναι οι διάσημοι που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στους ψηφοφόρους

Οι μαύροι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο τον ΛεΜπρον Τζέιμς σε ποσοστό 67%, τη Γούινφρεϊ σε ποσοστό 55%, τον Κάπερνικ σε ποσοστό 54% και τον Λέτζεντ σε ποσοστό 53%. Οι ψηφοφόροι της LGBTQ κοινότητας θεωρούν πιο αξιόπιστες τις απόψεις της Lady Gaga (45%) και ακολουθούν οι Γουίνφρεϊ (43%), Τζόνσον (37%) και Beyoncé (36 %).

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς δήλωσε ότι η προσέλκυση των Μαύρων ψηφοφόρων ήταν ο κύριος στόχος του όσο πλησιάζει η εκλογική μάχη. Σε άρθρο των New York Times, ο σούπερ σταρ των Los Angeles Lakers είπε ότι θα επικεντρωθεί στην οργάνωση για τα δικαιώματα ψήφου “More Than a Vote” για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού στις κάλπες.

Εκλογές ΗΠΑ: Αυτοί είναι οι διάσημοι που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στους ψηφοφόρους

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι θαυμαστές συγκεκριμένων καλλιτεχνών ενέκριναν τις ομιλίες τους για το θέμα των εκλογών: Lizzo (74%), Cardi B (73%), Billie Eilish (70%), Beyoncé (67%) και Ariana Grande (63%). Η πρόωρη προσέλευση του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στις κάλπες και η σχετική δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδείχθηκε ιδιαίτερα σωστή κίνηση για τους οπαδούς. Εντύπωση προκάλεσαν και αντίστοιχες αναρτήσεις των Beyoncé, Ντουέιν Τζόνσον, Κέρι Ουάσινγκτον και ΛεΜπρον Τζέιμς.

Εκλογές ΗΠΑ: Αυτοί είναι οι διάσημοι που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στους ψηφοφόρους

Η πρόωρη ψηφοφορία από τη Beyoncé την 1η Οκτωβρίου και η ανάρτηση στο Instagram που μοιράστηκε με τα 155 εκατομμύρια ακόλουθούς της αποδείχτηκε η πιο επιδραστική μεταξύ των ψηφοφόρων της Gen Z με το 80% να απαντά ότι ενθαρρύνθηκαν να ψηφίσουν.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν επίσης ποιος «πράττει το σωστό» σε θέματα όπως η συμμετοχή στις εκλογές, η COVID-19, η φυλετική δικαιοσύνη και η αλλαγή του κλίματος. Σε κάθε κατηγορία, ο Τζο Μπάιντεν είναι στην κορυφή και ακολουθείται στενά από διασημότητες σε κάθε κατηγορία εκτός από την κλιματική αλλαγή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ