Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη Παππά, στη σπουδαία αυτή ηθοποιό που άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου. Σε ηλικία 96 ετών ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό με την απώλειά της.

Η νεκρώσιμος ακολουθία είχε οριστεί να ψαλεί στις 12.00, το μεσημέρι του Σαββάτου, στον ιερό ναό του Χιλιομοδίου. Η σορός της θα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού, ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου έχουν ταφεί οι γονείς της τους οποίους αγάπησε βαθιά.  

ειρήνη παππά

Να σημειωθεί ότι η Ειρήνη Παππά, τα τελευταία χρόνια της ζωής της, είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και διέμενε στο πατρικό της σπίτι, στο Χιλιομόδι.

Η οικογένειά της έχει εκφράσει την επιθυμία αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Λίνα Μενδώνη

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, με τον Μανούσο Μανουσάκη, τον Αία Μανθόπουλο, τον Τάκη Ζαχαράτο, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να είναι μερικοί μόνο από αυτούς.

Μανούσος Μανουσάκης

Ο Μανούσος Μανουσάκης, ανιψιός της εκλιπούσας, εμφανίστηκε συγκινημένος ενώ πριν από λίγες μέρες μιλώντας στο «Στούντιο 4» είπε: «Κανείς δεν περιμένει τον θάνατο ενός δικού του ανθρώπου, ενός φίλου, ενός μεγάλου ανθρώπου. Όλοι ελπίζουμε ότι αυτός θα αναβληθεί, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Όσο και να περιμένεις κάτι… και ο άνθρωπος δεν είναι αιώνιος, είναι μέσα στη φύση. Αλλά η Ειρήνη έχει κατακτήσει την αθανασία. Η Ειρήνη είναι μια φίλη, η συγγένεια είναι επιβεβλημένη, η φιλία είναι επιλογή. Η ύπαρξή της είναι εντυπωσιακή γιατί υπάρχει μέσα από τα έργα της, μέσα από την καθημερινότητά της και τα μικρά και μεγάλα πράγματα. Δεν υπάρχει καμία στιγμή που δεν ήταν μοναδική».

Αίας Μανθόπουλος

Ο Αίας Μανθόπουλος, επίσης ανιψιός της Ειρήνης Παπά, μίλησε για εκείνη στην εκπομπή «Super Κατερίνα»: «Η Ειρήνη ήταν ένα πλάσμα έξω από τα όρια της Ελλάδας, ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα. Έλαμπε με το ήθος της, το θάρρος της και την αγάπη της για την Ελλάδα» δήλωσε αρχικά.

Τάκης Ζαχαράτος

Ειρήνη Παππά: Στιγμιότυπα από τη ζωή του τελευταίου Ελληνικού Μύθου

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ