Νέα αγωγή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού της Dua Lipa, «Levitating» κατέθεσε στο Λος Άντζελες ο μουσικός, Bosko Kante.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η Dua Lipa και η εταιρεία της Warner Music Group δεν έλαβαν ποτέ την άδεια να χρησιμοποιήσουν την ηχογράφηση του «talk box» του στα ρεμίξ του διάσημου τραγουδιού «Levitating» από το άλμπουμ της «Future Nostalgia» που κυκλοφόρησε το 2020.

Στην αγωγή, γίνεται επίκληση προφορικής συμφωνίας μεταξύ του Kante και των δημιουργών του τραγουδιού, σύμφωνα με την οποία η ηχογράφηση του «talk box» του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο στην αρχική εκδοχή, αλλά όχι σε μεταγενέστερα ρεμίξ. Ο μουσικός ζητά περισσότερα από $20 εκατ. για την υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε διάφορα ρεμίξ, συμπεριλαμβανομένου ενός με την Madonna, το ρεμίξ με τη συμμετοχή του ράπερ DaBaby και μια εμφάνιση της Λίπα στα «American Music Awards».

Οι δικηγόροι του μουσικού ισχυρίζονται ότι «έκανε πολλές προσπάθειες να επιλύσει αυτό το θέμα χωρίς δικαστική διαμάχη, αλλά οι προσπάθειες αυτές ήταν ανεπιτυχείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για την τρίτη αγωγή που κατατίθεται για το τραγούδι «Levitating». Τον Μάρτιο του 2022, το συγκρότημα «Artikal Sound System» κατέθεσε αγωγή η οποία απορρίφθηκε, ενώ εκκρεμεί μία ακόμη από τους τραγουδοποιούς Russell Brown και Sandy Linzer.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ