Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και η Ιωάννα Τούνη βιώνουν μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους. Πριν λίγο καιρό, έγιναν γονείς για πρώτη φορά και καθημερινά ζούνε μοναδικά συναισθήματα

Οι ειδικοί λένε πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας, πολλές φορές παίρνει κιλά και ο σύζυγός της.

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου φαίνεται πως είχε πάρει μερικές έξτρα θερμίδες, ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα να μπει σε πρόγραμμα.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε τι είναι η keto δίαιτα που ξεκίνησε, συνεχίστε να διαβάζετε!

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Τι είναι η keto δίαιτα που ξεκίνησε;

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι λάτρης της σωστής διατροφής και της γυμναστικής. Το μοντέλο και παρουσιαστής συχνά μοιράζεται με τους ακολούθους του τις ασκήσεις που ακολουθεί στο γυμναστήριο, αλλά και τα πιάτα που έχει εντάξει στη διατροφή του.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, είναι και ιδιαίτερα καλός στη μαγειρική και αυτό το διάστημα βρίσκεται συχνά στην κουζίνα, καθώς φροντίζει να φτιάχνει υγιεινά πιάτα και στην αγαπημένη του Ιωάννα Τούνη, που γέννησε πρόσφατα.

Πρόσφατα επίσης, αποκάλυψε πως ξεκίνησε να ακολουθεί τη δίαιτα keto σε συνδυασμό με τη δίαιτα fasting, που έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τον τελευταίο καιρό.

Δίαιτα Keto

Η κετογονική δίαιτα είναι μια δίαιτα αποκλεισμού μιας ολόκληρης ομάδας τροφίμων και συγκεκριμένα των υδατανθάκων. Περιέχει συνήθως κάτω από 50 γραμμάρια υδατανθράκων ημερησίως και ενεργοποιεί την βιοχημική διαδικασία της κέτωσης. Ένα κλασικό πρόγραμμα κετογονικής δίαιτας αποτελείται σε ποσοστό 80% από λιπαρά, 15% πρωτεΐνη και μόλις 5% υδατάνθρακες.

Η κέτωση αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μια στροφή του μεταβολισμού προς το αποθηκευμένο λίπος. Η δίαιτα στηρίζεται στην άποψη ότι όταν κάποιος κάψει τις θερμίδες που προέρχονται από τους υδατάνθρακες, το σώμα θα αρχίσει να καίει το λίπος για να έχει ενέργεια, μεταβαίνοντας σε μία κατάσταση που λέγεται κέτωση.

Συνεπώς πρόκειται για μια διατροφή η οποία είναι πολύ αποτελεσματική στην καύση λίπους και παράλληλα συμβάλλει στο να μην υπάρχει έντονα το αίσθημα της πείνας.

Δίαιτα Fasting

Η περιοδική νηστεία αναφέρεται σε ένα είδος διατροφής μειωμένων θερμίδων αλλά και νηστείας ταυτόχρονα. Η διαλείπουσα νηστεία περιγράφει έναν τύπο δίαιτας, που περιλαμβάνει εναλλασσόμενους κύκλους νηστείας με κανονικής διατροφής.

Χωρίζεται σε δύο φάσεις, στη φάση της κατανάλωσης και στη φάση της νηστείας. Στη φάση της κατανάλωσης μπορούμε να καταναλώσουμε όλες τις ημερήσιες θερμίδες μας και διαρκεί 6-9 ώρες.

Στη φάση της νηστείας δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού ή σακχαρούχου ροφήματος ή χυμού (το οποίο περιέχει υδατάνθρακες). Διαρκεί 15-18 ώρες, στις οποίες υπολογίζεται και ο βραδινός μας ύπνος. Για παράδειγμα, εάν το τελευταίο μας γεύμα είναι στις 7 το απόγευμα, το επόμενο γεύμα θα πρέπει να είναι γύρω στις 11 το πρωί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ