Μετά από σχεδόν 10 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, αναβολές και καθυστερήσεις για διάφορους λόγους, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε για την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καθώς κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα, ένα βιασμό και δύο απόπειρες.

Ο γνωστός ηθοποιός, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που διήρκησε σχεδόν εννέα ώρες ξέσπασε σε κλάματα αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Μετά τη μαραθώνια απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή ”Mega Καλημέρα”.

«Καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, όπου εξετάστηκαν 45 μάρτυρες τουλάχιστον και οι δύο πλευρές είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν όλα τα επιχειρήματά τους. Αν το δικαστήριο σταθεί μόνο στο κίνητρο των τριών γυναικών, ειλικρινά θλίβομαι ως δικηγόρος γιατί μετά από 34 χρόνια, είμαι μία μικρή ψηφίδα του φαινομένου που λέγεται ποινικό δίκαιο.

Όταν υπάρχουν τόσοι μάρτυρες που διέψευσαν όλα τα επιχειρήματα της πρώτης κατηγορουμένης και μείνει το δικαστήριο στο κίνητρο, τότε μεταβάλλεται σε εκπομπή όπως είστε εσείς και καφενείο. Γιατί κάναμε 10 μήνες και εξετάσαμε τόσους μάρτυρες για να πούμε το κίνητρο;» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Αν το δικαστήριο αποφασίσει ειδικά για την πρώτη καταγγέλλουσα ενοχή, για μένα κάθε έννοια δίκαιης δίκης θα έχει καταστραφεί. Ειλικρινά σας μιλάω, θα είναι μία απόφαση που δεν θα στηρίζεται στον κώδικα ποινικής δικονομίας. Και οι τρεις γυναίκες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ότι πήγαν και βρήκαν τον Πέτρο Φιλιππίδη, δεν τις βρήκε εκείνος. Ήλπιζαν σε μία συνεργασία. Ένα κίνητρο είναι ο φθόνος, επειδή διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που είχαν από εκείνον.

Δεύτερο κίνητρο το metoo. Όλοι το αγκαλιάζουμε, όμως από εκεί και πέρα πρέπει να γίνονται γρήγορα, γιατί μετά από 10 χρόνια όλα ξεθωριάζουν και μένει ο λόγος της και ο λόγος του… Το metoo είναι ένα φοβερό κίνημα, αλλά κάποιοι το έχουν κάνει επάγγελμα» πρόσθεσε στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Δείτε όλα όσα ανέφερε:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ