Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου όπου κατέθεσε η παιδίατρος, διευθύντρια του Καραμανδάνειου, Κατερίνα Τριάντη για την εισαγωγή στο νοσοκομείο της Τζωρτζίνας στις 8 Απριλίου 2021 και την ανακοπή που υπέστη τρεις μέρες μετά προκαλώντας σοκ στους γιατρούς που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το περιστατικό.

«Όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και αναρωτιόμασταν “γιατί , τι έγινε ;”. Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος… Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις… Υπάρχει κάποια αιτία που οδηγείται εκεί ο άνθρωπος. Στην μικρή, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Απριλίου 2021, δεν υπήρχε καμία αιτία…» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τριάντου.

Η μάρτυρας τόνισε πως το κοριτσάκι, που εισήχθη μετά από δήλωση της μητέρας για επεισόδιο σπασμών, ελέγχθηκε εξονυχιστικά από τους γιατρούς, καθώς επρόκειτο για ένα παιδί που είχε χάσει τα αδέλφια του. Τόνισε επίσης η μάρτυρας πως έγινε σειρά εξετάσεων οι οποίες δεν έδειξαν τίποτα ανησυχητικό.

Όταν η παιδίατρος είπε πως καταγράφηκε ένα στιγμιαίο επεισόδιο στο μηχάνημα με 132 σφίξεις, το οποίο εφόσον είχε βγει φυσιολογικό το καρδιογράφημα αποδόθηκε, όπως ανέφερε, «μάλλον σε κάποιο από τα αυτοκόλλητα που κουνήθηκε”, αντέδρασε έντονα ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας, που γελώντας δυνατά της είπε “δεν ντρέπεστε λιγάκι;».

Μάρτυρας: Ξεκολλάνε…

Πρόεδρος (προς Κούγια): Πρέπει να ντρέπεστε, είναι απαράδεκτο.

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει κυρία πρόεδρε.

Πρόεδρος: Θα περάσουν πολλοί μάρτυρες.

Αλέξης Κούγιας: Όχι τέτοιοι.

Πρόεδρος: Αν αντιδρούμε έτσι…

Αλέξης Κούγιας: Προς Θεού! Έχουμε την κυρία που έφαγε το παιδί. Αυτόφωρο πρέπει να πάτε…

Πρόεδρος: Θα ρωτήσετε όταν έρθει η ώρα. Θα καταθέσει αυτά που γνωρίζει

Αλέξης Κούγιας: Και εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει.

“Δεν υπήρχε καμία ένδειξη για το έμφραγμα…”

Σύμφωνα με την μάρτυρα, η Τζωρτζίνα όταν την εξέτασε “ήταν εντελώς καλά και έτρωγε απ’ έξω… Αυτό που κατάλαβα ήταν πως το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση… Λέω πώς μπορεί να πεθάνει έτσι ένα παιδί που θέλει να φάει σουβλάκια;”.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η παιδίατρος τόνισε πως “το εικοσιτετράωρο που ήμουν εγώ και έλεγξα το παιδί, ήταν ασυμπτωματικό και γι αυτό είπα να πάρει εξιτήριο. Δεν ξέρω τι έγινε μετά…”.

Όπως είπε η μάρτυρας, το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο ενώ οι γιατροί είχαν συστήσει να φύγει, μετά από έναν εμετό που έκανε και κρίθηκε ότι πρέπει να παρακολουθηθεί. “Είπα στη μαμά ότι “δεν έδειξαν τίποτα οι εξετάσεις, δεν βρήκαμε νόσο να το πάτε σπίτι σας” και σκεπτόμενη τα άλλα παιδιά της, της είπα “η πόρτα μας είναι ανοικτή”. Δεν μου είπε τίποτα. Ήθελα να της δώσω θάρρος να γυρίσει στο σπίτι της… Εκείνη την στιγμή εγώ έβλεπα έναν άνθρωπο πονεμένο δίπλα στο παιδί του…”.

Αναφερόμενη στην ανακοπή που υπέστη το παιδί, από την οποία σώθηκε η ζωή του αλλά μένοντας τετραπληγικό, η μάρτυρας είπε πως ήταν μία δυσάρεστη και αναπάντεχη εξέλιξη καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Κατά την εξέταση της από την υπεράσπιση, η μάρτυρας τόνισε -κατόπιν σχετικής ερώτησης- ότι η ίδια δεν γνώριζε τη δράση της κεταμίνης και ότι εκ των υστέρων έμαθε για την ουσία. Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Κούγια περί μίας στημένης διαδικασίας ώστε να βρεθεί η μητέρα κατηγορούμενη, η κυρία Τριάντου είπε πως κατέθεσε για τα περιστατικά που έζησε. Μάλιστα φορτισμένη από τον καταιγισμό ερωτήσεων της υπεράσπισης η μάρτυρας κάποια στιγμή είπε: “Είμαι μάνα δυο παιδιών και παρακαλώ να “φύγω” πριν τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να φανταστώ μια μάνα να σκοτώνει το παιδί της. Εγώ είμαι γιατρός σώζω ζωές… Τα παιδιά δεν πεθαίνουν από έμφραγμα”.”

Πηγή: thetoc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ