Η δίκη εις βάρος ενός εκ των πρωταγωνιστών του #MeToo, του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν έφτασε στο τέλος της και ο παραγωγός ταινιών κρίθηκε ένοχος για τα 3 από τα 7 αδικήματα, για τα οποία κατηγορούνταν.

Έπειτα από δύο εβδομάδες συζητήσεων, οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο για όλες τις κατηγορίες της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε, δηλαδή για βιασμό, βίαιη σεξουαλική στοματική πράξη και βιασμό με αντικείμενο.

Επιπλέον, η επιτροπή των ενόρκων τον αθώωσε από τις κατηγορίες που αφορούσαν το δεύτερο φερόμενο θύμα που τον κατήγγειλε, ενώ δεν κατάφερε να καταλήξει σε ετυμηγορία για τις δύο ακόμα κατηγορίες εις βάρος του. Η μία υπόθεση αφορά τον βιασμό της Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ, συζύγου του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Καλιφόρνια.

Ο 70χρονος παραγωγός εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 23 ετών, αφού καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση στη Νέα Υόρκη. Μετά την ετυμηγορία ωστόσο, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή επιπλέον 24 ετών.

«Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν κατέστρεψε για πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μου εκείνο το βράδυ του 2013. Δεν θα το πάρω ποτέ πίσω. Η ποινική δίκη ήταν βάναυση. Οι δικηγόροι του Γουάινσταϊν με έβαλαν στην κόλαση, όταν με ανέβασαν στο βήμα του μάρτυρα. Αλλά ήξερα ότι έπρεπε να το δω μέχρι το τέλος, και το έκανα… Ελπίζω ο Χάρβεϊ να μην δει ποτέ το εξωτερικό ενός κελιού φυλακής κατά τη διάρκεια της ζωής του», είπε το θύμα που δικαιώθηκε σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του δικηγόρου του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ