Δανάη Μπάρκα: Για το θέμα της πολιτικής ορθότητας μίλησε η παρουσιάστρια του Mega

Στην σημερινή της εκπομπή (Τετάρτη 18 Μαΐου), η Δανάη Μπάρκα και οι συνεργάτες της σχολίασαν τις δηλώσεις του Γιώργου Τσαλίκη για τη Μαρίνα Σάττι, οι οποίες πυροδότησαν σφοδρές αντιδράσεις και προσβλητικά μηνύματα προς τον ίδιο τον Γιώργο Τσαλίκη.

Δανάη Μπάρκα: Για το θέμα της πολιτικής ορθότητας μίλησε η παρουσιάστρια του Mega

Η παρουσιάστρια είπε ότι η διαφωνία με μια άποψη, ακόμα και αν είναι έντονη, δεν δικαιολογεί την αγένεια και τις προσβολές. Παράλληλα, άγγιξε το θέμα της πολιτικής ορθότητας, υποστηρίζοντας ότι πλέον πολλές απόψεις δέχονται κριτική απλά επειδή αποκλίνουν από τον κανόνα!

Η Δανάη Μπάρκα είπε μεταξύ άλλων:

«Όλοι ότι και να πούμε για ένα θέμα, είτε υπέρ είτε κατά, όλοι κρινόμαστε είτε αυστηρά, είτε με αγένεια, είτε με οποιοδήποτε τρόπο, απλά επειδή λέμε την άποψή μας.

Είναι άλλο να σου στείλουν «Δανάη, Δέσποινα, συμφωνώ» και άλλο να «τα ακούς», να σε βρίζουν με αγένεια και να ξεπερνούν τα όρια, επειδή απλά είπες αυτός που θεωρείς εσύ σωστό.

Λόγω του political correct έχουμε φτάσει να μη μπορούμε να έχουμε μια άποψη διαφορετική από το «πρέπει», από το σύνηθες, προκειμένου να γλιτώσουμε τα σχόλια και τις «ευχετήριες κάρτες» που μας έρχονται μετά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχεις τον κόσμο «με το μέρος σου, να θυματοποιηθείς, να δείχνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι, να μην πιάνεις θέματα που να συζητιούνται σε κάθε σπίτι.

Από την άλλη υπάρχει και η πλευρά που λέει ότι εγώ θέλω με το θάρρος μου να συζητάω πράγματα που όλοι συζητάμε και να έχω μια γνώμη, γιατί μπορεί κάποιος να μετακινηθεί».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ