Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Εύκολη και νόστιμη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ!

Υλικά:

330γρ. αλεύρι που φουσκώνει

1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί 

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

1/2 κ.γ. αλάτι

2 αυγά

270γρ. ζάχαρη 

120γρ. ηλιέλαιο 

2 βανιλίνες

220γρ. γιαούρτι

Για το γλάσο:

300γρ. λευκή κουβερτούρα 

30γρ. ηλιέλαιο

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Εύκολη και νόστιμη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ!
Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Εύκολη και νόστιμη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, την μαστίχα, το αλάτι, το λάδι και το ξύσμα σε ένα μπολ για δυο λεπτά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175C για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το φλουρί (κατά προτίμηση από κάτω) και περιχύνουμε με το γλάσο. Μπορούμε να προσθέσουμε φιστίκια Αιγίνης για να διακοσμήσουμε

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ