Η είδηση του θανάτου της Δώρας Κακουράτου σκόρπισε από τις πρώτες πρωινές ώρες θλίψη στον καλλιτεχνικό και μη κόσμο της Κύπρου. Η μεγάλη κυρία του θεατρού έφυγε από τη ζωή, χθες βράδυ Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, νικημένη από τον καρκίνο με τον οποίο είχε διαγνωστεί τους τελευταίους μήνες.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, οι συνεργάτες της Ηράκλης Γιωργαλλής και Χριστιάνα Αρτεμίου αναφέρθηκαν στην μεγάλη ηθοποιό αλλά και τη σημασία της στο κυπριακό σανίδι.

Σχεδόν 50 χρόνια μαζί, και τι δεν κάναμε;” θυμάται ο Ηράκλης Γιωργαλλής προσθέτοντας ότι δεν ήξερε κανένας τι περνούσε. “Πάντα η Δώρα έτσι ήταν, δεν έλεγε ποτέ τι είχε ή τι δεν είχε. Όλα τα κρατούσε μέσα της, δεν ξέραμε τίποτα. Κανείς μας δεν γνώριζε ότι αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα, κανείς μας δεν είχε ακούσει κάτι“.

Από την πλευρά της, η Χριστιάνα Αρτεμίου ανέφερε ότι εκ των υστέρων, μιλώντας με συγγενικά της πρόσωπα, της είπαν ότι δεν ήθελε να ακουστεί προς τα έξω η μάχη που έδινε.

Η Δώρα ήταν μια εποχή. Εκτός από τον άνθρωπο που χάνουμε, νομίζω χάνουμε και μια εποχή που δεν πρόκειται να ξανάρθει ποτέ. Όσοι την γνώρισαν έχουν να πουν για το πόσο κυρία ήταν, πόσο αξιοπρεπέστατη παρουσία.

Πρόσθεσε ότι άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες ηθοποιούς αφού ήταν η πρώτη θιασάρχης, κάτι το οποίο παρομοίασε σαν να έφυγε τα χόρτα από τον δρόμο για να μπορέσουν να περπατήσουν το δρόμο.

“Ήταν η καπετάνισσα της επιθεώρησης η Δώρα Κακουράτου για εμένα”, κατέληξε.

Δείτε όσα μοιράστηκαν οι Κύπριοι ηθοποιοί:

Πηγή: AlphaNews.Live

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ