Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Χάρις Αλεξίου για τον αείμνηστο συνθέτη και προσωπικό της φίλο Μάνο Λοΐζο με αφορμή τα σαράντα χρόνια από το θάνατό του που συμπληρώνονται στις 17 Σεπτεμβρίου του 2022.

Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, Μάνο, και σου απευθύνομαι. Ήρθες με τα τραγούδια σου, νέος κι έφυγες νέος. Δεν έφτασες τα χρόνια μου. Δεν σε είδα ηλικιωμένο. Δεν σε είδα σε φθορά. Δεν πρόλαβες όμως να δεις πόσο λατρεύεσαι ακόμη.

Δεν πρόλαβες να δεις πως έχεις ακόμη πολιτική παρουσία και στάση με ό,τι διάλεξες να μας πεις.
Οι φίλοι σου γερνάμε χωρίς εσένα κι ακόμη και σήμερα παίρνουμε αξία όταν διηγούμαστε στιγμές που ζήσαμε μαζί σου. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά που μας άφησες δεν μπορώ να σε τραγουδήσω όπως σου πρέπει, να πω «τα τραγούδια της Χαρούλας.

Μπορώ όμως και είμαι ακόμη η Χαρούλα σου και θα είμαι μέσα στον κόσμο που θα ακούει τα τραγούδια σου – τα τραγούδια μας – για να δώσω το μικρόφωνο στην εξαιρετική Ελεωνόρα και τα άλλα παιδιά. Σαράντα χρόνια μετά είσαι ακόμη εδώ!
Χαρούλα
“, ανέφερεω στην ανάρτησή της η Χάρις Αλεξίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 26/05 η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ερμηνεύει «Τα τραγούδια της Χαρούλας» (1979), σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και Πυθαγόρα στο «Αφιέρωμα για τον Μάνο Λοΐζο» στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια-Μαρία Κάλλας.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ