Η μαγειρική γίνεται παιχνίδι με τις πανεύκολες, λαχταριστές και νόστιμες συνταγές του MasterChef Σταύρου Βαρθαλίτη. Ο σεφ μας δείχνει τα βήματα και τα υλικά για το απόλυτο γλυκό banana bread!

ΥΛΙΚΑ

Για το banana bread

5 μπανάνες ώριμες

270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γρ. ζάχαρη καστανή

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αβγά

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού ή 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη

Για το frosting

220 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. μέλι

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Το πιο εύκολο και νόστιμο banana bread από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Βαρθαλίτη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC, στον αέρα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, για 2′.

Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις πατάμε με ένα πιρούνι, να λιώσουν και να γίνουν σαν πούλπα.

Τις ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε για 1′-2′.

Προσθέτουμε τα αβγά και την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά, για 2′.

Τέλος, κοσκινίζουμε στον κάδο το αλεύρι μαζί την κανέλα και δουλεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ (10×30 εκ.), την πασπαλίζουμε με αλεύρι –και με λίγη καστανή ζάχαρη, αν θέλουμε να καραμελώσει– και τινάζουμε ελαφρά να φύγει η περιττή ποσότητα.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις μπανάνες και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στην πάνω σχάρα του φούρνου για 45΄-50΄. Το αφήνουμε για 10΄ να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα μαζί με το μέλι, για 3΄, να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για άλλα 2΄, να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Μόλις ξεφορμάρουμε το banana bread, απλώνουμε στην επιφάνειά του με τη βοήθεια μιας μαρίζ –ή με κουτάλι– το κρύο frosting και σερβίρουμε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ