Γνωστή για τις κοινωνικές της ευαισθησίες και το φιλανθρωπικό της έργο, η Αντζελίνα Τζολί σταματά τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Μετά από δύο δεκαετίες, οι δρόμοι της star και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες χωρίζουν. Σε κοινή δήλωση που δημοσιοποιήθηκε, η ηθοποιός και η υπηρεσία ανακοίνωσαν ότι η Τζολί θέλει να ασχοληθεί «με ένα ευρύτερο σύνολο ανθρωπιστικών θεμάτων και ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου τα επόμενα χρόνια για να υποστηρίξω τους πρόσφυγες και άλλους εκτοπισμένους», είπε η Αντζελίνα Τζολί προσθέτοντας ότι νιώθει ότι είναι καιρός «να εργαστεί διαφορετικά» υπηρετώντας απευθείας τους πρόσφυγες και τις τοπικές οργανώσεις.

Η απογοήτευση της ηθοποιού για τη σημερινή κατάσταση με τους πρόσφυγες φαίνεται ότι την οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Σε άρθρο γνώμης, που δημοσιεύτηκε στον Guardian τον περασμένο μήνα, η Αντζελίνα Τζολί αναφέρθηκε στην απογοήτευση για την έλλειψη παγκόσμιας προόδου στον τερματισμό της σεξουαλικής βίας σε συγκρούσεις.

«Συναντιόμαστε και συζητάμε αυτές τις φρικαλεότητες και συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ποτέ να επαναληφθούν. Υποσχόμαστε να τραβήξουμε – και να κρατήσουμε – αυτή τη γραμμή. Αλλά όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξουμε πώς να εφαρμόσουμε αυτές τις υποσχέσεις, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα ξανά και ξανά», έγραψε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ