Καλεσμένος στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ στον Alpha», ήταν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ο Αντρέας Γεωργίου. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον παρουσιαστή.

Αρχικά σχολιάζει την επιτυχία της σειράς “Famagusta” και την επιλογή του ονόματος, για το οποίο πολλοί διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως, θα έπρεπε να ονομάζεται «Αμμόχωστος» και όχι “Famagusta”. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μας προσεγγίζει ο κόσμος και μας μιλά για την Αμμόχωστο. Ο σκοπός ήταν να παρακινηθεί ο κόσμος και να μάθει τι σημαίνει Famagusta. Νομίζω αυτό το πετύχαμε. Επιλέξαμε το ‘Famagusta’ και όχι το ‘Αμμόχωστος’, διότι θεωρήσαμε πως αν ταξιδέψει στο εξωτερικό αυτός ο τίτλος θα είναι πιο εύηχος».

Ο Αντρέας, αποκάλυψε ότι μετά την πρεμιέρα πήρε μηνύματα από ανθρώπους που έζησαν τον πόλεμο και από ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και του έλεγαν ότι χάρη στη σειρά, τους νιώθουν περισσότερο κοντά τους, διότι ακούν τις ιστορίες τους.

Η σειρά είναι πολυσυζητημένη και οι ποικιλόμορφες αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή της απασχόλησε έντονα τη συνέντευξη. Από τη μια η αμφισβήτηση για τη δουλειά της παραγωγής, ο λόγος για εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και του ονόματος της πόλης και η διαφορετική τροπή που ίσως να έχει πάρει η σειρά, ήταν μερικά από τα σχόλια στα οποία απάντησε ο Αντρέας Γεωργίου…

Αρχικά σχολιάζει τον συνδυασμό μυθοπλασίας και ιστορικών γεγονότων, ένας συνδυασμός που ενόχλησε μερικούς, ωστόσο, ο Αντρέας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή, αφού  «Αν ήταν μόνο τα ιστορικά γεγονότα δεν θα ήταν σειρά, θα ήταν ντοκιμαντέρ. Μέσα από αυτή τη σειρά θέλουμε να μάθουν και τα νέα παιδιά κάποια πράγματα. Για εμένα δεν υπήρχε καλύτερη συνταγή… Ο κόσμος βλέπει μια σαπουνόπερα και από αυτή μαθαίνουν παράλληλα για την Αμμόχωστο. Ας είναι μια σαπουνόπερα, αλλά ας παρακινήσουμε ανθρώπους να μάθουν τρία πράγματα, εμένα αυτό μου φτάνει, με χαροποιεί».

«Θα μας μάθει ο Κούλης και ο Αντρέας για την Αμμόχωστο;» ήταν η ατάκα που άκουσε τις περισσότερες φορές ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, ενώ σχολίασε τα περί της εκμετάλλευσης αναφέροντας πως αυτό ήταν που τον πείραξε πιο πολύ…

«Πιο πολύ με πείραξε που είπαν ότι εκμεταλλευτήκαμε το όνομα της πόλης τους για σκοπούς κερδοφορίας. Η Αμμόχωστος είναι η πόλη μου, εκεί μεγάλωσα, ακούγοντας πολλές ιστορίες από τον παππού μου και σίγουρα δεν είναι μια σειρά που θα μας κάνει πλούσιους και όχι μόνο δεν είναι κερδοφόρα η σειρά, αλλά βάζουμε και από την τσέπη μας».

Αρκετά ξεκάθαρος ήταν και στο γεγονός πως η σειρά δεν πραγματεύεται τίποτα πολιτικό, ακόμη και η σκηνή του Μακαρίου στο πρώτο επεισόδιο, εντάχθηκε διότι ήταν γεγονός του 1974.

Δείτε πιο κάτω το πρώτο μέρος της συνέντευξης και όσα δηλώνει ο Αντρέας Γεωργίου για το “Famagusta”, τα σχόλια, τις αντιδράσεις, τις εξελίξεις και το cast:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ