Σχεδόν πέντε μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού Matthew Perry, γνωστοποιήθηκε το περιεχόμενο της διαθήκης του, την οποία είχε συντάξει το 2009.

Ο Perry, σύμφωνα με νομικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Daily Mail, άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε ένα κληροδότημα, δηλαδή ένα σύνολο χρημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία θα αξιοποιηθούν από συγκεκριμένα άτομα, τους οποίους όρισε εκτελεστές της διαθήκης του.

Ο ηθοποιός, που δεν έχανε το χιούμορ του ούτε όταν σκεφτόταν τον θάνατο, ονομάτισε αυτό το κληροδότημα Alvy Singer, εμπνευσμένος από χαρακτήρα που έπαιζε ο Woody Allen στη διάσημη ταινία του 1977, Annie Hall.

Το κληροδότημα έχει αξία πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, στα οποία έχουν προσμετρηθεί όλα τα κινητά και ακίνητα στοιχεία της περιουσίας του. Η αξία του προσωπικού του brand ήταν περίπου 120 εκ. δολάρια, αλλά σημασία έχει, σε περιπτώσεις διαθήκης, ποια είναι η πραγματική αξία των περιουσιακών στοιχείων που υπάρχουν κατά το χρόνο θανάτου.

Οι εκτελεστές της διαθήκης είναι η Lisa Ferguson και η πρώην σύζυγος του ηθοποιού Mike Myers, Robin Ruzan, με την οποία ο Perry είχε συνεργαστεί τηλεοπτικά το 2010.

Μέρος της περιουσίας του Perry θα πάρει ο πατέρας του, John, η μητέρα του Suzanne Morrison, η ετεροθαλής αδελφή του Caitlin Morrison και η πρώην σύντροφός του Rachel Dunn, με την οποία ήταν μαζί από το 2003 ως το 2ο05.

Τα περιουσιακά δικαιώματα από τις εμφανίσεις του σε τηλεόραση και σινεμά θα εισπράττονται από τους γονείς του, όπως και τα δικαιώματα από την αυτοβιογραφία του.

Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στη διαθήκη του Perry, ωστόσο το νομικό έγγραφο αναφέρει ρητά πως σε περίπτωση που υπάρξουν απόγονοί του, δεν δικαιούνται τίποτα από την περιουσία που αφήνει πίσω του.

Ο Perry δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, και πράγματι μάς προκαλεί εντύπωση ένας τέτοιος όρος, που έχει μάλιστα τεθεί σε ανύποπτο χρόνο.

Να υποψιαζόταν ο ηθοποιός ότι κάποιος θα προσπαθούσε να διεκδικήσει χρήματα που δεν του ανήκουν, με την δικαιολογία της συγγένειας πρώτου βαθμού; Κι αν ναι, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το πρόσωπο;

Και το πιο περίεργο είναι ότι, στην περίπτωση που ο Perry είχε αποκτήσει παιδιά και δεν το γνώριζε μέχρι τον θάνατό του, φαίνεται πως δεν επιθυμούσε να τους αφήσει περιουσία.

Μία πιθανή δικαιολογία της συμπερίληψης αυτού του όρου στη διαθήκη είναι ίσως η κλασική μορφή του εγγράφου με την οποία συστήνεται ένα κληροδότημα, και πάλι όμως θα μπορούσε να έχει ζητήσει να διαγραφεί ένας τέτοιος όρος.

Όπως και να έχει, είναι πολύ λυπηρό οι γονείς να έρχονται στη θέση του κληρονόμου του παιδιού τους. Θυμίζουμε ότι ο Perry έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 54 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ