Ο Ανδρέας Γεωργίου μίλησε για την νέα τηλεοπτική σειρά «Η Γη της ελιάς», το καστ της σειράς που απαρτίζεται από δυνατά ονόματα, ενώ αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ταινία και σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Τα γυρίσματα της «Γης της ελιάς» γίνονται στη Μάνη. Πώς προέκυψε αυτό;

Χρόνια μού το λέει η σεναριογράφος μας και ήταν το σωστό τάιμινγκ. Το είχαμε σταμπάρει και είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι στη Μάνη.

Και έτσι προέκυψε ο τίτλος «Η Γη της ελιάς»;

Φυσικά, ναι. Ψάχναμε κάτι να φωνάζει Μάνη, να φωνάζει Ελλάδα και νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο κατάλληλος τίτλος.

Πώς σας υποδέχτηκαν οι κάτοικοι;

Η αλήθεια είναι ότι μας βοήθησαν πάρα πολύ με τους χώρους, μας εξυπηρέτησαν με ένα σκάφος που χρειαστήκαμε, μας άνοιξαν τα Σπήλαια του Διρού, τα οποία ήταν κλειστά λόγω της κατάστασης. Νιώσαμε πολύ όμορφα. Η φιλοξενία ήταν τρομερή.

Από το πρώτο επεισόδιο φαίνεται πως έχετε βάλει ψηλά τον πήχη. Τι πρέπει να περιμένουμε;

Υπόσχομαι ότι αυτή η σειρά όσο προχωράει γίνεται ακόμα καλύτερη. Τα επόμενα επεισόδια είναι πιο δυνατά και είναι ίσως από τις λίγες φορές που αυτό γίνεται τόσο αισθητό. Η «Γη της ελιάς» έχει ανοδική ένταση από επεισόδιο σε επεισόδιο.

Εσένα θα σε δούμε να παίζεις; Μήπως μας το κρατάτε για έκπληξη;

Όχι, δε θα με δείτε.

Θα λείψεις στο κοινό…

Το ξέρω και λέω ότι θα έρθει η στιγμή που θα μου δημιουργηθεί η επιθυμία. Όμως, δε θα είμαι σε αυτή τη σειρά.

Το καστ πάντως είναι πολύ δυνατό και έχεις πείσει ονόματα που είχαμε να δούμε χρόνια στην τηλεόραση. Πώς έγινε η προσέγγιση;

Πήρα τηλέφωνο τη Μάρω Κοντού, της έκανα την πρόταση, της έστειλα το κείμενο και ήταν θετική από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, μου εξέφρασε τη δίψα της να κάνει τηλεόραση γιατί το ήθελε πάρα πολύ και είχε το παράπονο ότι δεν της το είχαν προτείνει ποτέ. Όταν είπα ότι θα μιλήσω μαζί της, κάποιοι θεώρησαν ότι δε θα θέλει να παίξει και λέω «δεν πειράζει, ας φάω πόρτα, δεν έχω πρόβλημα». Τελικά, όμως, ήταν θετική.

Με την κυρία Λυδία Κονιόρδου;

Είχε τύχει να μιλήσουμε για μια προηγούμενη δουλειά, που τελικά δεν έγινε και είχαμε την επαφή. Τώρα της είπα ότι έχω το project στο οποίο θα δουλέψουμε μαζί και όντως διάβασε το κείμενο και μου απάντησε θετικά από την πρώτη στιγμή.

Και με την κυρία Άντζελα Γκερέκου;

Είχαμε αναπτύξει μια σχέση από τις «8 Λέξεις», γιατί με είχε βοηθήσει πολύ σε κάποια πρακτικά θέματα, λόγω της θέσης της στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Μου άρεσε πολύ η αύρα της, είναι ένας απίθανος άνθρωπος, έχει πολύ μεγάλη ψυχή κι ευγένεια. Είναι πολύ ωραία ως συνεργάτιδα. Χαιρόμαστε να δουλεύουμε μαζί της.

Και σε αυτή τη σειρά βλέπουμε πολλά νέα πρόσωπα, όπως τον πρωταγωνιστή, Liam Ireland. Πώς επέλεξες τα πρόσωπα;

Η αλήθεια είναι πως ο Liam έλειπε στην Αγγλία και επέστρεψε στην Κρήτη μετά την καραντίνα. Μια πρώην κοπέλα μου, που γνωρίζει την οικογένειά του, μου πρότεινε να τον δω γιατί ήξερε πως ψάχνω άτομα για τη σειρά. Με το που τον είδα, είπα «αυτός θα είναι!». Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί έψαχνα κάτι διαφορετικό, κάτι να ταιριάζει στην Αφροδίτη Λιάντου, με την οποία είχαμε ήδη συμφωνήσει. Οπότε ήρθε και έδεσε.

Συνεργάζεσαι ξανά με τη Βάνα Δημητρίου και τον Κούλλη Νικολάου. Είσαι των μακροχρόνιων συνεργασιών;

Αυτό δεν το συζητώ καν. Πλέον, δεν μπορώ να δουλέψω με άλλον άνθρωπο. Με τη Βάνα έχουμε την απόλυτη επικοινωνία, ταιριάζουμε πάρα πολύ, είναι το άλλο μου μισό.

Νιώθεις ότι φέτος ο ανταγωνισμός στη μυθοπλασία θα είναι πολύ μεγάλος;

Ναι, και είναι ευχάριστο αυτό γιατί γίνονται πολλές δουλειές. Δεν είναι σαν άλλες χρονιές, που ήξερες ότι υπάρχουν πολλοί άνεργοι ηθοποιοί ή συνεργεία.

Ετοιμάζεις κάτι άλλο παράλληλα; Ο κινηματογράφος υπάρχει ακόμη στα πλάνα σου;

Φυσικά και υπάρχει και μάλιστα βρίσκεται και σε προχωρημένο στάδιο! Μας φρέναρε λίγο η κατάσταση με τον κορονοϊό, όμως υπάρχει συγκεκριμένο concept, σενάριο και παραγωγή με την οποία θα συνεργαστούμε, η οποία είναι πολύ καταξιωμένη στο χώρο του κινηματογράφου. Μας εμπιστεύτηκαν ως δημιουργική ομάδα και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Στην ταινία αυτή θα συμμετέχεις;

Φυσικά!

Πηγή: 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ