Ο 67ος μουσικός Διαγωνισμός της Eurovision βρίσκεται ήδη προ των πυλών, με τις 37 διαγωνιζόμενες χώρες να βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών που θα τους εκπροσωπήσουν στο Λίβερπουλ της Αγγλίας τον ερχόμενο Μάιο.

Ήδη 18 χώρες έχουν επιλέξει τα κομμάτια και ακόμη 8 έχουν δημοσιοποιήσει τα ονόματα των διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών. Το επόμενο τριήμερο ακόμη 3 χώρες (Φινλανδία, Άγιος Μαρίνος, Πολωνία) αναμένεται να πραγματοποιήσουν τους Εθνικούς Τελικούς τους και να συμπληρώσουν τη λίστα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των Eurofans φαίνεται πως συγκεντρώνει μία προηγούμενη νικήτρια του διαγωνισμού, η οποία όπως όλα δείχνουν θα εκπροσωπήσει ξανά τη χώρα της και θα διεκδικήσει την πρωτιά, μετά την εντυπωσιακή της νίκη στο παρελθόν.

Ο λόγος για τη Lorine Talhaoui (γνωστή ως Loreen), η νίκη της οποίας το 2012 έφερε έναν αέρα ανανέωσης στην μέχρι τότε μουσική και καλλιτεχνική όψη της Eurovision. Τόσο η σκηνική παρουσία όσο και το τραγούδι της με τίτλο Euphoria, εκτός από τη σαρωτική νίκη με 372 βαθμούς, αποτέλεσαν πρότυπο για πολλές μελλοντικές συμμετοχές, ενώ ανανέωσαν σημαντικά και το ενδιαφέρον γύρω από τον διαγωνισμό.

11 χρόνια μετά, η Loreen επιχειρεί να επιτρέψει στη σκηνή που την ανέδειξε νικήτρια, αφού συμμετέχει στον Εθνικό Τελικό της Σουηδίας, που ονομάζεται Melodifestivalen. Το τραγούδι της με τίτλο  Τατoύ διεκδικεί το χρυσό εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας και παρ’ ότι δεν έχει επιλεγεί ακόμη βρίσκεται ήδη στην κορυφή των στοιχημάτων για νίκη στη φετινή Eurovision.

Το τραγούδι της Loreen υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Jimmy «Joker» Thörnfeldt, Peter Boström και Thomas G:son, οι οποίοι έχουν μεγάλο παρελθόν στη Eurovision, αφού έχουν γράψει πολλές από τις συμμετοχές που έχουν εμφανιστεί στη σκηνή του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά που η 39χρονη τραγουδίστρια προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision ήταν το 2011, όπου δεν τα κατάφερε, ενώ μετά τη νίκη της έκανε ένα ακόμη comeback το 2017, χωρίς ωστόσο να πάρει ξανά το εισιτήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ