Η σχέση της Αλίκης και του Δημήτρη είχε περάσει κυριολεκτικά από σαράντα κύματα. Γνωρίστηκαν ως φοιτητές του Εθνικού θεάτρου και όσοι τους γνώριζαν από κοντά εκείνη την εποχή έκαναν λόγο για μία αμοιβαία αντιπάθεια. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη βέβαια σε συνέντευξή της δεκαετίες αργότερα είχε εξομολογηθεί ο ότι γοητεύτηκε έντονα όταν πρωτοαντίκρισε τον Παπαμιχαήλ στις εξετάσεις του Εθνικού, ιδιαίτερα από τα μάτια του. Πολύ πριν τους περάσει από το μυαλό ότι κάποτε θα μπορούσαν να ζήσουν έναν θυελλώδη έρωτα, οι κινηματογραφικοί σκηνοθέτες τους είχαν παντρέψει ουκ ολίγες φορές στην μεγάλη οθόνη. Η συνέχεια γνωστή. Εκείνη η αμοιβαία αντιπάθεια εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα που τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας, τον Ιανουάριο του 1965. Τέσσερα χρόνια αργότερα, έρχεται ο γιος τους, Γιάννης και το 1974 χωρίζουν. Το διαζύγιο τους είχε επισκιαστεί τότε από την πτώση της δικτατορίας, όπως είχε εξομολογηθεί χρόνια αργότερα, η Αλίκη.

Aλίκη: Η φωτογραφία από την εποχή που περνούσε κρίση στο γάμο της με τον Παπαμιχαήλ

Μία σπάνια φωτογραφία της Αλίκης είδε το φως της δημοσιότητας στο Elena’s Diary Blog από την εποχή που η αξέχαστη Ελληνίδα σταρ αντιμετώπιζε προβλήματα στο γάμο της με τον Δημήτρη. Ήταν η σεζόν που η Αλίκη είχε ανακοινώσει ότι δεν θα συνεργαζόταν στο θεατρικό σανίδι με τον Παπαμιχαήλ, στην παράσταση «Βασίλισσα Αμαλία». Τον πρωταγωνιστικό ρόλο επρόκειτο να κρατήσει ο Κώστας Πρέκας, αλλά ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Ο Παπαμιχαήλ επανεμφανίστηκε διεκδικώντας τη θέση του πρωταγωνιστή και ο Πρέκας αποχώρησε οικειοθελώς.

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πλαισιωμένη από τον Μάνο Κατράκη, τον Νίκο Γαλανό και τον Κώστα Πρέκα στις πρόβες της «Βασίλισσας Αμαλίας» του Γεωργίου Ρούσου με το οποίο οποίο εγκαινίασε την σεζόν 1971-72 το θέατρο Αλίκη στην οδό Αμερικής, σε μια φωτογραφία από τις εφημερίδες των ημερών. Ήταν η εποχή που ο γάμος Βουγιουκλάκη -Παπαμιχαήλ περνούσε κρίση και η πρωταγωνίστρια είχε ανακοινώσει εν μέσω φημών χωρισμού πως δεν θα συνεργαστεί με τον σύζυγο της στο σανίδι για εκείνη την σεζόν. Αν και τον ρόλο του στρατηγού Καλλέργη επρόκειτο να παίξει ο Κώστας Πρέκας και ενώ η πρεμιέρα πλησίαζε και οι πρόβες τελείωναν, ο Παπαμιχαήλ επανεμφανίστηκε διεκδικώντας τη θέση του πρωταγωνιστή στο έργο και έτσι ο Κώστας Πρέκας αποχώρησε οικειοθελώς ως gentleman, μη θέλοντας να συμβάλει στα προβλήματα του ζευγαριού. Η παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία και μεταφέρθηκε το 1975 στη μικρή οθόνη με συμπρωταγωνιστή ξανά τον Παπαμιχαήλ παρά το εκρηκτικό διαζύγιο του ζεύγους ένα χρόνο νωρίτερα. Διαβάστε περισσότερες ιστορίες: see link in bio #grhello #alikivougiouklaki #manoskatrakis #nikosgalanos #kostasprekas #greektheaterstories», αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ