Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της διάσημης Καναδής τραγουδίστρια Αλάνις Μόρισετ, ότι σε ηλικία 15 ετών έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

H αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ ονόματι Τζάγκντ, με την τραγουδίστρια να δηλώνειΧρειάστηκαν πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να μπορέσω ακόμα και να παραδεχτώ ότι είχα πέσει θύμα… Παλιά έλεγα πάντα ότι υπήρχε συναίνεση, και μετά μου υπενθύμιζαν “ήσουν 15, δεν υπάρχει συναίνεση στα 15”. Τώρα πια λέω “Ω ναι, είναι όλοι παιδόφιλοι. Είναι αποπλάνηση ανηλίκου”, είπε η τραγουδίστρια. Η ηλικία συναίνεσης στον Καναδά είναι πλέον τα 16 έτη.

Η Μόρισετ δεν αναφέρει τα ονόματα των ανδρών,δηλώνει ωστόσο πως “Το είπα σε μερικούς ανθρώπους και έπεσε στο κενό. Συνήθως θα ήταν σε μια στιγμή αναμονής, εξόδου από το δωμάτιο. … Ξέρετε, πολλοί άνθρωποι λένε γιατί περιμένει αυτή η γυναίκα 30 χρόνια για να καταγγείλει τον βιασμό. Δεν περιμένουν 30 χρόνια. Κανείς δεν άκουγε ή δεν απειλήθηκε η ζωή του ή η οικογένειά του”.

Στα 15 της, η Μόρισετ, ξεκινούσε τη μουσική της καριέρα, ηχογραφώντας ντέμο και βίντεο με την ελπίδα να εξασφαλίσει μια δισκογραφική συμφωνία. Υπογράφηκε με την MCA Canada το 1990 και άρχισε να ηχογραφεί το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Alanis, σε ηλικία 16 ετών.

Κυκλοφόρησε μόνο στον τόπο της στον Καναδά.

Τα περιστατικά αποπλάνησης που περιγράφει η Αλάνις Μορισέτ έλαβαν χώρα στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Εκείνη την εποχή η τραγουδίστρια ζούσε στο σπίτι των γονιών της στην Οττάβα. Η ίδια αναφέρει στην ταινία, ότι η σεξουαλική παρενόχληση ήταν κάτι το συνηθισμένο εκείνο το διάστημα της ζωής της, ιδίως στον χώρο της εργασίας της.

Πηγή: Guardian

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ