Ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Τζόρτζ, γεννήθηκε το 2013. Ο μικρός γαλαζοαίματος φέτος το καλοκαίρι θα γιορτάσει τα 10α γενέθλιά του, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι ένας βασιλικός κανόνας άλλαξε λίγο πριν τη γέννησή του.

Τον Μάιο του 2013, ο νόμος περί διαδοχής του στέμματος τροποποιήθηκε. Μέχρι τότε λοιπόν, ένας μικρότερος ηλικιακά γιος μπορούσε να εκτοπίσει τη μεγαλύτερη αδελφή του στη σειρά διαδοχής. ‘Οταν άλλαξε ο νόμος, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί και όταν πια ο πρίγκιπας Τζορτζ γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2013, ο νέος νόμος δεν είχε άμεση ισχύ. Ωστόσο, η αλλαγή του νόμου περί της διαδοχής του στέμματος απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ απέκτησαν την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις, που γεννήθηκαν το 2015 και το 2018 αντίστοιχα.

Ποιός νόμος άλλαξε από τότε που γεννήθηκε ο πρίγκιπας Τζόρτζ;

Η Σαρλότ έγραψε ιστορία σε ηλικία δύο ετών, όταν γεννήθηκε ο Λούις, καθώς διατήρησε τη θέση της στη γραμή διαδοχής του θρόνου και δεν την προσπέρασε ο μικρότερος αδερφός της.

Ο νόμος ισχύει μόνο για όσους γεννήθηκαν μετά τις 28 Οκτωβρίου 2011, και ως εκ τούτου, η Λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ παρά το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερη από τα αδέρφια της, τον Πρίγκιπα Ανδρέα και τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, βρίσκεται σε σειρά διαδοχής.

Ομοίως, η κόρη του Κόμη και της Κόμισσας του Γουέσεξ, Λαίδη Λουίζ, βρίσκεται πίσω από τον μικρότερο αδερφό της, Τζέιμς, Βίσκομη Σέβερν, στη σειρά διαδοχής.

Οι μοναρχίες του Μονακό και της Ισπανίας εξακολουθούν να ευνοούν το σύστημα της ανδρικής πρωτογένειας, με τον οκτάχρονο γιο του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, Πρίγκιπα Ζακ, ως διάδοχο του θρόνου, παρόλο που είναι δύο λεπτά νεότερος από τη δίδυμη αδερφή του, πριγκίπισσα Γαβριέλλα.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ