Ο Bernard Arnault είναι επισήμως ο πιο πλούσιος άνθρωπος αυτήν την στιγμή στον πλανήτη, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Λίγο πριν κλείσει η χρονιά, ο Arnault βρίσκεται στην κορυφή με περιουσία η οποία αγγίζει τα 186,2 δισ. Τις προηγούμενες χρονιές ο Γάλλος επιχειρηματίας κατείχε την 3η θέση, ενώ στην λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους παγκοσμίως, ο Elon Musk κατείχε την 1η και ο Jeff Bezos την 2η. Τα τελευταία οικονομικά δεδομένα όμως, και η αξιοσημείωτη πτώση της μέτοχης της Tesla, έφερε τον Arnault στην κορυφή.

Ποιος είναι ο Bernard Arnault , ο οποίος κατάφερε να γίνει (ξανά) ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;
Αρχικά να σημειωθεί πως ο Arnault έρχεται από τον κόσμο της μόδας και όχι της τεχνολογίας, όπως οι Musk και Bezos. Ο Γάλλος επιχειρηματίας έχει στην κατοχή του τη LVMH, της οποία είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η LVMH είναι θυγατρική εταιρεία στην οποία ανήκουν 75 μάρκες πολυτελείας και όχι μόνο. Μεταξύ των brands αυτών είναι και η Gucci, Dior, Fendi, Louis Vuitton, Tiffany & Co, Bulgari, Moet.

O Elon Musk δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο- O Bernard Arnault τον κατέρριψε
Και είτε το πιστεύεις, είτε όχι, αυτή η τόσο επιτυχημένη καριέρα ξεκίνησε μέσα σε ένα ταξί στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενδιαφέρον του για τη βιομηχανία της μόδας και την πολυτέλεια, ξεκίνησε τη δεκαετία του 80′, όπου συζητούσαν τι γνωρίζει ο Αμερικανός οδηγός για την Γαλλία. Ο Νεϋορκέζος ταξιτζής δεν γνώριζε τίποτα για την Γαλλία, ούτε καν τον Πρόεδρο εκείνης της εποχής, παρά μόνο τον οίκο Christian Dior. Εκείνη ήταν και η στιγμή που ο Arnault κατάλαβε ότι η δυναμική ενός τέτοιου ονόματος, που ξεπερνούσε την πολιτική ή τα τουριστικά αξιοθέατα, δεν γινόταν να μείνει αναξιοποίητη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ