Αν είχαμε κάποιον στο μυαλό μας που πληρώνει ενοίκιο, σίγουρα δε θα ήταν μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας! Κι’όμως, κάποια από τα μέλη της πληρώνουν κάθε μήνα για το σπίτι τους!

Κατά καιρούς, όλοι γοητευόμαστε βλέποντας τις εντυπωσιακές κατοικίες της βασιλικής οικογένειας, τα πολυτελή σαλόνια και τις ιδιαίτερες κουζίνες τους, αλλά φανταζόσασταν ποτέ ότι κάποιοι βασιλικοί πληρώνουν ενοίκιο για τα ακίνητά τους;

Από το κτήμα 120 δωματίων του Πρίγκιπα Έντουαρτ και της Σόφι Ουέσσεξ στο Bagshot Park μέχρι το σπίτι του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο το Frogmore Cottage, ανακαλύψαμε ποια αγαπημένα μας μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να συνεισφέρουν οικονομικά για τη διαμονή τους…

Πληρώνουν ενοίκιο ο πρίγκιπας Έντουαρτ και η κόμισσα Σόφι;

Ο πρίγκιπας Έντουαρτ και η Σόφι του Ουέσσεξ μετακόμισαν στο Bagshot Park μετά τον γάμο τους το 1999 και πληρώνουν κανονικά ενοίκιο για το ακίνητο. Συγκεκριμένα, η οικογένεια δίνει 90.000 λίρες ετησίως.

Πρίγκιπας Έντουάρντ και η Σόφι του Ουέσσεξ getty

Όπως και ο πρίγκιπας Έντουαρντ, έτσι και αδερφός του, Άντριου πληρώνει ενοίκιο για το βασιλικό σπίτι του, τη Βασιλική Στοά. Πλήρωσε εφάπαξ το ποσό του 1 εκατομμυρίου λιρών για να το κλείσει για κάποια χρόνια διαμονής.

Άλλα μέλη που πληρώνουν ενοίκιο είναι η πριγκίπισσα Ευγενία και η πριγκίπισσα Βεατρίκη, αλλά και ο πατέρας τους Δούκας της Υόρκης.

ενοίκιο
Η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η πριγκίπισσα Ευγενία, getty

Για ένα διάστημα, η Ευγενία έζησε στο σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Frogmore Cottage στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ πλήρωναν ενοίκιο, αλλά σίγουρα δεν θα απαιτούσαν από την Ευγενία να βοηθάει.

Η λίστα με τα πιο ακριβά σπίτια των βασιλικών οικογενειών- Πόσο θα κόστιζαν αν ενοικιάζονταν;

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κατέχουν αναπάντεχα την πρώτη θέση, με εκτιμώμενο κόστος 2,5 εκατομμυρίων λιρών το μήνα! Φυσικά, ο βασιλιάς Κάρολος όταν θα μετακομίσει μόνιμα εκεί δε θα χρειάζεται να πληρώνει.

Ολόκληρο το Παλάτι του Saint James υπολογίζεται ότι θα κόστιζε 1,7 εκατομμύρια λίρες το μήνα και το Κάστρο του Ουίνδσορ θα κόστιζε 1,3 εκατομμύρια λίρες το μήνα.

Στο τέλος της λίστας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ήταν οικονομικά προσιτό, έχουμε το Frogmore Cottage που πλέον θα μπορεί να ενοικιαστεί πάνω από 17.000 λιρών το μήνα, αλλά και το γραφικό Nottingham Cottage σε μηνιαία τιμή άνω των 7.000 λιρών.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ