Τα κοκτέιλ είναι συνυφασμένα με το καλοκαίρι αλλά οι συνταγές δεν μοιάζουν εύκολες πάντα και αποθαρρύνουν πολλούς να δοκιμάσουν την παρασκευή τους από την άνεση του σπιτιού τους. Ωστόσο αν καταπιαστεί κανείς με αυτά αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι απλησίαστα. Υπάρχουν πολλές συνταγές με τις οποίες μπορεί ένας αρχάριος να πειραματιστεί και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σ’ ένα roof party.

Πίνα Κολάντα

Υλικά:

240 ml ρούμι Bacardi

200 ml χυμό ανανά

240 γρ. κρέμα καρύδας

160 γρ. ανανά σε κυβάκια

150-200 γρ. παγάκια

80 ml χυμό lime

Για σερβίρισμα:

Κομμάτια ανανά

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπλέντερ το ρούμι, το χυμό ανανά, τη κρέμα καρύδας, το χυμό lime, τον ανανά, τα παγάκια και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. 2 Σερβίρουμε σε ποτήρια.

Κοκτέιλ μπύρας με blackberries

Υλικά:

340 ml μπύρα, ξανθιά

340 ml χυμό λεμονιού

120 ml βότκα

80 γρ. blackberries

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προσθέτουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο ή μία κανάτα την μπύρα, το χυμό λεμονιού, τη βότκα, τα blackberries και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 2 Σερβίρουμε το κοκτέιλ σε ποτήρια της αρεσκείας μας με φέτες λεμονιού.

Μαργαρίτα

Υλικά:

  • 50 ml λευκή τεκίλα από 100% μπλε αγαύη
  • 30 ml χυμό από φρέσκο λάιμ
  • 20 ml λικέρ πορτοκάλι (triple sec)
  • 10 ml σιρόπι ζάχαρης (1:1) (ή βιολογικό σιρόπι αγαύης)
  • αλάτι για το χείλος του ποτηριού
  • μια σφήνα λάιμ για να γαρνίρουμε και να αλατίσουμε το ποτήρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε μέσα σε ένα σέικερ όλα τα υγρά συστατικά της συνταγής.

  • Προσθέτουμε πολύ πάγο, μέχρι το χείλος του σέικερ.
  • Σφραγίζουμε καλά το σέικερ και χτυπάμε για περίπου 20 με 25 δευτερόλεπτα μέχρι να νιώσουμε ότι έχει παγώσει καλά το ποτό μας.
  • Αδειάζουμε τον πάγο από το ποτήρι που παγώσαμε.
  • Περνάμε μια σφήνα λάιμ γύρω από το χείλος του ποτηριού για να κολλήσει πάνω σε αυτό εύκολα το αλάτι.
  • Στην συνέχεια, τοποθετούμε λίγο αλάτι σε ένα πιατάκι.
  • Ακουμπάμε πάνω το χείλος του ποτηριού και το αλατίζουμε. Ακουμπάμε το ποτήρι πάνω στο αλάτι από την εξωτερική πλευρά πάντα, για να μην πέσει μέσα στο ποτήρι μας το αλάτι.
  • Στην συνέχεια, χτυπάμε ελαφρά το ποτήρι και τινάζουμε το περιττό αλάτι από το χείλος.
  • Το αλάτι είναι προαιρετικό. Αν θέλουμε λιγότερο αλάτι, μπορούμε να βάλουμε μόνο στο μισό χείλος του ποτηριού. 
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του σέικερ στο ποτήρι που προετοιμάσαμε, σουρώνοντάς το με ένα απλό σουρωτήρι τσαγιού ή οποιοδήποτε σουρωτήρι οικιακής χρήσης.

Spritz (Σπριτς)

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πικρό Aperitivo ποτό (όπως είναι το Aperol ή το Campari), prosecco ή κάποιο άλλο ξηρό αφρώδη οίνο και σόδα. Όλα αυτά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι του κρασιού με κανονικό πάγο και μια φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα και απολαμβάνουμε! Παιχνιδιάρικο, μπουρμπουληθράτο, ελαφρύ και πολύ ευχάριστο!

Caipirinia

Υλικά:

  • 20 ml (1 oz) Cointreau
  • 10 ml (¾ oz) χυμό λεμονιού
  • 20 ml (1 oz) χυμό cranberry
  • 40 ml (1½ oz) vodka
  • Γαρνιτούρα: μία λεπτή φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  • Σε ένα shaker προσθέτουμε όλα τα συστατικά και πάγο.
  • Ανακινούμε καλά και σερβίρουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι martini.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ