Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς σχετικά με τη βίζα του και την παραμονή του στην Αυσταραλία για το Australian Open.

Ο τενίστας μπορεί να δικαιώθηκε από το Δικαστήριο της χώρας, αλλά ο υπουργός Μετανάστευσης είχε άλλη άποψη και έτσι ακύρωσε την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και ζήτησε την απέλασή του από τη χώρα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι δικηγόροι του τενίστα δεν μπορούν να κάνουν άλλη έφεση παρά μόνο ένσταση.
«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κύριος Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.
Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία κορωνοϊού» είπε ο Άλεξ Χοκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στη χώρα και οι αστυνομικές αρχές έπειτα από έλεγχο έκριναν πώς έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβει εξαίρεση του εμβολίου. Μάλιστα, ο τενίστας είχε αποκρύψει ότι έχει κορονοϊό κατά τη διάρκεια φωτογράφησης, κάτι που παραδέχτηκε πριν λίγες μέρες και αυτό ήταν κάτι που έφερε ανατροπή στην υπόθεση.
Βέβαια, το όνομά του μπήκε στην κλήρωση του Austalian Open κανονικά και κληρώθηκε με συμπατριώτη του για τον α’ γύρο.
Τώρα μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ